bezár
 

film

2021. 02. 16.
Öt rendezői interjú érhető el a Japán Filmfesztivál kísérőprogramjai között
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Öt rendezői interjú érhető el a Japán Filmfesztivál kísérőprogramjai között Öt rendezői interjú lesz érhető keddtől a Japán Filmfesztivál kiegészítői programjai közül az eseményt szervező Japán Alapítvány weboldalán.

JFF PLUS Online Japán Filmfesztivált február 26. és március 7. között tartják, az elmúlt évek japán filmterméséből 30 alkotást láthatnak az érdeklődők. A Japán Alapítvány által szervezett esemény ebben az évben az eddigi legnagyobb repertoárt sorakoztatja fel. A programban egyaránt megtalálhatók kritikusok által elismert díjnyertes alkotások és mainstream szórakoztató filmek.

A Japán Alapítvány weboldalán beszélgetés lesz látható Takesi Jasiroval, a Gon, a kis róka című animáció alkotójával. Az animációs film több mint két év alatt készült el, főhőse pedig váltogatja róka és embergyermek alakját; a megható film egy régi japán gyerekmesén alapul. A beszélgetésen a japán animációs rendező egyebek mellett a stop-motion technika rejtelmeibe avatja be a nézőket.

Megszólal a kortárs japán filmművészet egyik legígéretesebb alakja, Suicsi Okita. Az interjúból kiderül egyebek mellett, hogy a rendező életében a legnagyobb áttörést eddig a Yonosuke története hozta, a Nézzük meg a vízesést! című vígjáték forgatókönyvébe pedig a szereplők saját életéből is illesztettek részleteket.

Kazuhiro Szoda rendezőtől a Béke című fim lesz látható, amely a Hongkongi Nemzetközi Filmfesztivál Legjobb Dokumentumfilm díját nyerte el. A japán rendező az alkotói folyamatba ad betekintést.

Rikija Imaizumi az Iszaka Kotaro regénye alapján készült Kis éji zene rendezője az irodalmi adaptáció lehetőségeit fejtegeti, míg Kazuja Siraisi az Egy éjszaka című megrázó filmjének elkészítéséről beszél és olyan kérdéseket feszeget, hogy etikus-e bűncselekményt elkövetni, ha azzal nem ártani akarunk, hanem családtagjainkat akarjuk vele megmenteni.

Február 26. és március 7. között, a fesztivál ideje alatt a https://watch.jff.jpf.go.jp weboldalon minden nap három film lesz elérhető 24 órán keresztül választható magyar vagy angol felirattal. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit az alábbi oldalon tehetnek meg az érdeklődők: https://watch.jff.jpf.go.jp/signup.html.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Podcast-történet és ajánló a hazai, kulturális csatornákról
Interjú Pohárnok Gergellyel külföldi munkákról, az operatőri pálya sikereiről és – egyebek mellett – a Taxidermia izgalmas utóéletéről
A 9. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál programjából
Nathan Grossman I Am Greta című filmje a 17. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon

Más művészeti ágakról

art&design

Bevásárolunk kortárs művekkel
Erősödött a kortárs művek iránti érdeklődés és az online árverésekkel egy olyan réteg is megjelent a vásárlók között, amely korábban nem vett részt az élő aukciókon.
színház

Rend a rendetlenségben Rend a rendetlenségben
Ad absurdum – a TRIP Webszínház-előadásáról
art&design

Rejtőzködő kiállítóterek I. élőben és virtuálisan Rejtőzködő kiállítóterek I. élőben és virtuálisan
aqb, ProjectSpace – Mátrai Erik: „Ellipszisek”


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés