bezár
 

zene

2021. 02. 17.
Quimby-koncertfilm készült vendégművészekkel
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Quimby-koncertfilm készült vendégművészekkel Vendégművészekkel készített a Quimby együttes koncertfilmet, amely egy napon át lesz elérhető a Jegy.hu oldalán.

A filmről tartott keddi online sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Quimby Plusz-Mínusz Koncertfilm egy baráti összefogás eredménye. A felépülésére koncentráló, az évet a zenekarban rehabilitációja miatt kihagyó Kiss Tibi távollétében a Quimbyhez közel álló zenészbarátok egészítették ki a csapatot. Köztük volt Pásztor Anna és Pásztor Sámuel (Anna & The Barbies), Bodor Áron (Esti Kornél), Lukács László és Sidlovics Gábor (Tankcsapda), valamint Papp Szabolcs (Supernem).

A tizennégy dalból és a résztvevőkkel való beszélgetésekből álló koncertfilmet a soroksári Csend Stúdióban rögzítették közönség nélkül. A koncertfilm dalainak felében Varga Livius és Kárpáti Dódi áll a mikrofon mögött (ők amúgy is énekelnek Quimby-dalokat), a többi dalt a fent említett vendégek éneklik. 

Lukács László, a Tankcsapda énekese elmondta, hogy két kedvenc Quimby-dalát, a Sehol se talállakot, valamint a Halleluját adja elő; Sidlovics Gábor gitáros további három dalban zenél, hiszen Kiss Tibit gitárosként is pótolni kellett. "A Vega-gringó egészen metálos lett" - tette hozzá. Bodor Áron, aki az Álmatlan dalt és a Legyen vöröst énekli a filmben, úgy fogalmazott: a Quimbynek nagy szerepe van abban, hogy az alternatív zene ennyire populárissá tudott válni Magyarországon. "Örömzenélés volt, óriási élmény, mindenki élvezte" - fűzte hozzá Sidlovics Gábor. A vendégek elmondták: csak egy dalt nem mertek bevállalni, a Quimby himnuszának számító Most múlik pontosant.

A Quimby Plusz-Mínusz Koncertfilm február 27-én 20 órától másnap 22 óráig tekinthető meg a jegy.hu oldalán. A jegy megvásárlásával a néző a Mérföldkő Egyesület Rehabilitációs Otthon munkáját segíti. Gerdesits Ferenc dobos megjegyezte: az érintettség miatt nem akarták közvetlenül azt az intézményt támogatni, ahol a frontember felépülése zajlik, ez hasonló profilú.

Varga Livius, a Quimby ütőhangszerese elmondta, hogy még nem látszik, Kiss Tibi mikor térhet vissza, ez sok mindentől függ. Gerdesits Ferenc arról beszélt: tavaly már látszott Tibin, hogy nincs jól, ezért a történtek nem érték váratlanul őket. Balanyi Szilárd billentyűs hozzátette: Tibi maga jelezte, hogy baj van, és belátta, segítségre van szüksége. Balanyi hangsúlyozta: a mostani helyzetben irreális lenne turnéról beszélni, de egy-két koncertet talán meg lehet majd tartani Kiss Tibi nélkül is. "Az a terv, hogy időnként színpadra álljunk".

A Quimby (Kiss Tibor, Varga Livius, Balanyi Szilárd, Gerdesits Ferenc és Kárpáti Dódi mellett Mikuli Ferenc basszusgitáros a hatodik tag) eddig tizenhét lemezt készített. Legutóbbi kiadványuk a 2016-os Aréna-koncertet megörökítő Micsodaország - Tragikomédia egy hosszú felvonásban című, 2017-ben megjelent DVD volt.

A koncertfilm ezen a linken lesz elérhető: https://online-quimby.jegy.hu/#/event/d4eeaee4-25f9-4d2e-819b-167cd3f50ed5

További információk a Quimby Plusz-Mínusz Koncertfilm Facebook-eseményében: https://www.facebook.com/events/3663554500404800

Kép forrása: a Quimby Facebook-oldala 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A 2021. február 21-i előadások
Bartók Béla halálának 75. évfordulójára
Interjú Nánási Henrikkel a főzeneigazgatói székig vezető útról, a karmester szerepéről, pályája kettősségeiről

Más művészeti ágakról

színház

Egy Don Juan a nappaliban?
A Magyar Nemzeti Balett Don Juan-előadásával folytatódik az Opera Otthonra
art&design

Bevásárolunk kortárs művekkel
Erősödött a kortárs művek iránti érdeklődés és az online árverésekkel egy olyan réteg is megjelent a vásárlók között, amely korábban nem vett részt az élő aukciókon.
irodalom

Mesterházy Balázs: Törecsek (részlet) Mesterházy Balázs: Törecsek (részlet)
Verses regényrészlet a Prae folyóirat Ragály-számából
Katrine W. Kjær: Egy lány hosszú futása


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés