bezár
 

zene

2021. 02. 27.
Farkas Gábor estjével folytatódik az MVM Koncertek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Farkas Gábor estjével folytatódik az MVM Koncertek Farkas Gábor zongoraestjével folytatódik az MVM Koncertek - A Zongora-sorozat március 3-án.

A szervezők közleménye szerint a Liszt-díjas művész műsorában elsősorban Schubert-darabok, valamint a műveire Liszt által komponált átiratok szólalnak meg.

Farkas Gábor generációjának egyik legkiemelkedőbb zongoristája, a romantikus repertoár széles körben elismert interpretátora, több nemzetközi zongoraverseny győztese, a világ legjelentősebb zenei fesztiváljainak és koncerttermeinek állandó meghívottja. Számos szólólemeze látott napvilágot a Warner Music Hungary, a Toccata Classics London, valamint a Steinway & Sons Records gondozásában. Legújabb felvétele Chopin Balladáit és Impromptujeit tartalmazza a Hungaroton kiadásában.

Eddigi pályafutását Liszt- és Junior Prima díjjal ismerték el, megkapta az Aoyama Music Awardot, és a Steinway Artist cím birtokosa is egyben.  

Farkas Gábor a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Billentyűs és Akkordikus Hangszerek Tanszékének vezetője a 2020/21-es tanévtől, valamint mostantól ő irányítja a Doktori Iskola Billentyűs és Akkordikus alprogramját is.

A live-streaming módon közvetített koncertre a https://online-azongora.jegy.hu/#/event oldalon vásárolhatók jegyek. Az elmaradt koncertek kárpótlásaként a bérletesek és jegyvásárlók díjmentesen nézhetik és hallgathatják meg a koncertet a linken található kérdőív kitöltésével. Az ingyenes csatlakozást biztosító kérdőív kitöltésének határideje március 1-je 23 óra.

Fotó: Raffay Zsófi

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)

Más művészeti ágakról

Alex Garland: Polgárháború
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés