bezár
 

art&design

2021. 03. 15.
Fotókiállítás nyílik a Műcsarnokban
Kik vagyunk – Fotográfiák a képzőművészetről címmel
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fotókiállítás nyílik a Műcsarnokban 2021. március 18-án virtuálisan nyílik a Műcsarnok „Kik vagyunk – Fotográfiák a képzőművészetről” című kiállítása. A tárlat magyar fényképészek munkáit vonultatja fel a fotográfia kezdeteitől. Az időszaki kiállítás az újranyitást követően egészen szeptember 26-ig lesz látogatható.

A kiállítás fő vonulatát néhány meghatározó magyar fényképész portfóliója képezi. Emellett láthatók lesznek a tárlaton önarcképek, műterembelsők, melyek arról tanúskodnak, hogyan látják a képzőművészek önmagukat és munkakörnyezetüket. Továbbá a kiállításon bemutatásra kerülnek dokumentumok a fotógyűjtésről és a történetmesélés kapcsolatáról, s a kizárólag fényképeken rögzített művészeti eseményekről, barátságokról, közös emlékekről, köztük olyanokról is, amelyek a Műcsarnok archívumában őrzik a távolabbi és a közeli múlt emlékeit.

A kiállítás megnyitó eseményét a Műcsarnok Facebook oldalán, illetve Youtube csatornáján lehet majd követni március 18-án, ezt követően március 20-tól virtuális séta formájában lesz elérhető a Műcsarnok weboldalán. A tárlat az újranyitást követően szeptember 26-ig lesz látogatható.

Kiállító művészek: Erdélyi Lajos, Escher Károly, Gink Károly, Koffán Károly, Máté Olga, Rónai Dénes, Székely Aladár, Tóth István, Vattay Elemér, Csontó Lajos, Czimbal Gyula, Déri Miklós, Fábián Évi, Janesch Péter, Kecskeméti Kálmán, Lugosi Lugo László, Pácser Attila, Sarkantyu Illés, Sulyok Miklós, Szilágyi Lenke

Kurátor: Bán András

Négyzetes kép forrása: Műcsarnok

Kik vagyunk Fotográfiák képzőművészekről
A kiállítás 2021. március 19. és szeptember 26. között tekinthető meg a járványhelyzettől függően a Műcsarnok tereiben, vagy online felületein. A kiállítással kapcsolatban további információ ezen a linken érhető el.
Helyszín: Műcsarnok. 1146 Budapest, Dózsa György út 37.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
Papageorgiu Andrea alkotásai a Barabás Villában
Megnyitószöveg Borbély Zita Egy komposzt mintázatai című kiállításához

Más művészeti ágakról

Csáki László: Kék Pelikan
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés