bezár
 

zene

2021. 03. 31.
Könnyen érthető Jazz Tóth Viktorral
Tóth Viktor szaxofonművész „koncertbeszélgetése” a jazz száz évéről – élő zenével, audió- és videórészletek bemutatásával, illetve azok magyarázatával
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Könnyen érthető Jazz Tóth Viktorral A Fonó Tavasz eseményeként, március 31-én 19:30-tól online követheti a közönség a Könnyen érthető jazz Tóth Viktorral 2. részét – írja a fono.hu.

Az esemény különlegessége, hogy a koncerten a közönség beavatást kap a jazz történetébe, stílusjegyeibe – az elhangzó számok példaként szolgálnak majd. Kommentárok segítségével kulcsot kap a hallgató a jazz megértéséhez, a zene mélyebb felfogásához és élvezetéhez.

Tóth Viktort többszörösen az év altszaxofonosának, zeneszerzőjének választották Magyarországon. Több „Az év jazz lemeze” díj kitüntetettje. A produkció sikere a szaxofonos közvetlenségében, magas szintű felkészültségében és előadói készségében rejlik. A Könnyen érthető jazz koncert – beszélgetés című előadás több teltházas estet megélt Magyarországon és Európa nagyvárosaiban egyaránt. Ez a sorozat ennek a sikerszériának az online változata. 

„Sokszor éreztem koncertjeimen, hogy a hallgatóságnak szüksége van egy pár mondatra a zene hallgatása előtt vagy után, hogy mélyebben megértse, miről és miért is játszunk. A jazz egy nagyon tradícionális műfaj, a stílusok és kifejezési módok egymásra épülnek, a zene szellemi és lelki mondanivalója szorosan összefügg a jazz száz éve alatt élt emberek életével és lelki világával. A jazz elsőre bonyolultnak hallatszódhat az 'edzetlen' fülnek, de meggyőződésem, hogy ha példákon keresztül és útmutatások segítségével hallgatja a hallgató, a zene kontextusba kerül és a szívnek és a tudatnak is egyaránt nagy élményt okoz" – fogalmazott Tóth Viktor

Az eseményt követhetitek a Fonó Facebook-oldalán.

Fotó: tothviktor.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről

Más művészeti ágakról

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés