bezár
 

art&design

2021. 04. 06.
Grafikai kiállítás és árverés a BÁV-nál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Grafikai kiállítás és árverés a BÁV-nál Az absztrakt, amiről mindenkinek megvan a véleménye: Grafikai aukcióval indul az év a BÁV-nál, különleges absztraktok kerülnek a kalapács alá 2021. április 28-án.

A BÁV idén 15 alkalommal, 2021. április 28-án rendezi meg grafikai árverését. Az az aukció kapcsán az árverési tárgyakból megrendezett kiállítás 2021. április 19. – 2021. április 27. között látogatható a BÁV Aukciósházban.

Nincs még egy olyan művészeti stílus, amely annyira megosztaná az embereket, mint az absztrakt. Mindenkinek megvan róla véleménye, még ha az legtöbbször negatív is. A leggyakoribb, zsigerből jövő kritika – „ilyet az ovis gyerekem is tud”  –leginkább a rajztehetség kérdését firtatja. De tényleg tudna ilyet bárki?

Rajztehetségnek biztosan nincsenek híján a hazai absztrakt művészek. Az árverésen és a hozzákapcsolódó kiállításon olyan művészek munkái lesznek láthatóak sokan mások mellet, mint Mauer Dóra, Kassák Lajos, Gyarmathy Tihamér, Lantos Ferenc vagy Nádler István.

 

Négyzetes kép forrása: BÁV
A Képen Korniss Dezső kalligrafikája látható.

 

BÁV 15. Grafikai Aukció 

A kiállítás 2021. április 19. és 27. között tekinthető meg a BÁV Aukciósház tereiben. Az árverés időpontja 2021. április 28. 17:00 óra. Az aukció közönség nélkül, online közvetítéssel fog zajlani. A kiállítással kapcsolatban további információ ezen a linken érhető el.

Helyszín: BÁV Aukciósház; 1052 Budapest, Bécsi utca 1.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
Závorszky-Simon Márton képei a Vízivárosi Galériában
Papageorgiu Andrea alkotásai a Barabás Villában

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
A 14. Frankofón Filmnapokról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés