bezár
 

irodalom

2021. 04. 13.
Rengeteg újdonság érkezik az Agave Könyveknél
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rengeteg újdonság érkezik az Agave Könyveknél Most, hogy újra kinyitottak a könyvesboltok, érdemes lesz ellátogatni valamelyikbe: az Agave Könyvek ugyanis rengeteg izgalmas újdonságot ígér áprilisra.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, megjelent Pam Jenoff második világháborús regénye, az Elvesztek Párizsban, amely a háborúban tevékenykedő női titkos ügynököket helyezi középpontba. Megjelent ezen kívül James Patterson és J.D. Barker első közös regénye, A madártollas gyilkosságok: terjedelmes, csavaros thriller, egy nyomozó és egy FBI-ügynök versenyfutása az idővel, akik átszelik az egész Egyesült Államokat Kalifornia partjaitól egészen New York államig, hogy megállítsanak egy rendkívül találékony és elmebeteg sorozatgyilkost, akinek olyan sötét és furcsa étvágya van, hogy ellene a logika és a tapasztalat már nem segít.

Hamarosan várható Alix E. Harrow bemutatkozó regénye, a Tízezer ajtó című fantasy, amely felejthetetlen utazások, örök barátságok és világokat átívelő szerelmek szívbemarkoló története: egy fiatal lány távoli világok közötti átjárókra talál. Szintén a napokban várható George R.R. Martin Tuf utazásai című novelláskötete, amely a bohókás és megnyerő Haviland Tuf, az akaratlan hős története, aki bolygóról bolygóra járva igyekszik helyesen cselekedni. A Tuf utazásai Martin egyik lejobban sikerült műve az 1980-as években, jóval a Trónok harca nemzetközi sikere előtt.

Ezután egy igazi krimikuriózum megjelenésére lehet számítani: Alex Pavesi Nyolc nyomozó című könyve egyszerre tiszteleg Agatha Christie előtt, és csavarja meg a klasszikus detektívtörténetek műfaját. Főhőse egy professzor, aki kidolgozza a bűnügyi rejtélyek matematikai szabályait, és hét saját maga által írt történettel illusztrálja elméletét. Harminc évvel később kötete felkelti egy kiadó figyelmét, azonban a történetek szerkesztése során világossá válik: mindegyikben akadnak alig észrevehető következetlenségek, amelyek sehogyan sem stimmelnek. Ahhoz, hogy kiderüljön az igazság, a szerkesztőnek túl kell járni a professzor eszén.

A hónap végén várható Philip K. Dick Már megint a felfedezők című novelláskötete felújított kiadásban, amely tizennégy írást tartalmaz a 20. századi tudományos-fantasztikus irodalom kultikus szerzőjétől.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél
Weber Kristóf Keringő című regényének bemutatója
irodalom

Vaktérkép

Más művészeti ágakról

Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés