bezár
 

film

2021. 04. 25.
Május elején tartják a Szlovén Filmnapokat a Toldi Távmoziban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Május elején tartják a Szlovén Filmnapokat a Toldi Távmoziban Idén május 6. és 8. között rendezik meg online a Szlovén Filmnapokat a Toldi Távmoziban, ahol három kortárs szlovén filmet láthat a magyar közönség.

Az 5. Szlovén Filmnapok idei műsorában szerepel Ivo Trajkov és Metod Pevec Frenk vagyok című alkotása, Gregor Bozic A gesztenyeerdők meséi című filmje és a Féltestvérek című dráma-vígjáték.

A Frenk vagyok című alkotás történetében a címszereplő gyűlölt apja után hatalmas összeget örököl. Miközben a gyanús vagyon eredetét kutatja, Frenk megtudja, apja ki is volt valójában. Közben konfliktusba kerül testvérével, a dúsgazdag Brane-nel, akinek felesége, Ines mindvégig Frenket szerette.

Szlovénia Oscar-nevezettje, A gesztenyeerdők meséi című, költői szépségű alkotás a második világháború után játszódik, amikor sokan kényszerültek elmenekülni otthonukból. Gregor Bozic filmje a tavalyi Szlovén Filmfesztiválon 12 díjat nyert.

Damjan Kozole Féltestvérek című alkotása középpontjában egy testvérkapcsolat és a múlt feldolgozása áll. A film a 2019-es Karlovy Vary-i Filmfesztivál versenyprogramjában debütált és több nemzetközi fesztivál versenyprogramjában szerepelt.

A filmnapokat a Szlovén Filmközpont, a BudapestFilm Zrt. és a Szlovén Köztársaság budapesti nagykövetsége szervezi. A jegyelővétel április 29-én kezdődik.

A rendezvényről további információ ezen a linken érhető el.

A négyzetes kép forrása: Szlovén Filmközpont

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület
Anna Hints: Smoke Sauna Sisterhood

Más művészeti ágakról

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés