bezár
 

zene

2021. 04. 29.
Vasárnap online koncertet ad a Szent Efrém Férfikar
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vasárnap online koncertet ad a Szent Efrém Férfikar Bűnbánati imák és húsvéti örömöt árasztó himnuszok, motetták is megszólalnak vasárnap, az ortodox húsvét ünnepén a Szent Efrém Férfikar online estjén az Orientale lumen sorozatban.

Az ingyenesen megtekinthető élő közvetítés vasárnap 19.30-tól látható az együttes YouTube-csatornáján a Kultúra.hu közvetítésében.

Az együttes szerdai közleménye szerint a műsorban bűnbánati imák és húsvéti örömöt árasztó himnuszok, motetták szólalnak meg harang-imákkal tagolva. Örmény, ukrán és román énekek után Boksay János görögkatolikus liturgiájából is részleteket énekel az együttes, a műsor második felében pedig Fülöp érsek-metropolita, Csiky Boldizsár, Dukay Barnabás és Mohay Miklós szerzeményeit adják elő. Ősbemutatóként Bubnó Tamás Igazodjék föl című zsoltár-kompozíciója hangzik el.

A nyolctagú énekegyüttes Orientale lumen jubileumi sorozatának második koncertjét otthonról követheti a közönség az ortodox húsvét ünnepén. A bizánci rítusú zenei hagyomány kezdetektől fogva a férfikar repertoárját képezi. Az Orientale lumen, azaz a Kelet Világossága sorozatban olyan világhírű szólisták és együttesek vendégeskedtek az elmúlt 10 év alatt, akiket a magyar közönség szinte kizárólag ezeken a koncerteken láthatott hazánkban.

"Az Orientale lumen sorozat 42. hangversenyén nem lesz vendégművész vagy együttes. Eddig mindig volt meghívott, a bizonytalan helyzet és a nyilvános esemény megtartásának csekély reménye azonban most egy önálló, teljes estet ígér a Szent Efrém Férfikarral, online" - idézi a közlemény Bubnó Tamás, az együttes művészeti vezetőjének szavait.

Fotó: A Szent Efrém Férfikar Facebook-oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Nils Frahm: Day
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés