bezár
 

irodalom

2021. 05. 07.
Online rendezik meg az Assagioli Konferenciát
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Online rendezik meg az Assagioli Konferenciát Az irodalom, a pszichológia, a művészet és a spiritualitás iránt érdeklődőket várja 2021. május 6-7. között az Assagioli Zoom-Konferencia. A Budapesti Olasz Kultúrintézet programjai a pszichoszintézis és az irodalom témái köré szerveződnek.

A gazdag program a Roberto Assagioli – A lélek tudósa c. (olasz nyelvű, angol feliratos) film vetítésével kezdődik, melyet a rendezőkkel és az egyik szakértővel történő beszélgetés követ. Neves magyar, olasz, holland és amerikai előadók beszélnek a pszichoszintézis kialakulásának történelmi hátteréről, magyarországi helyzetéről, képzőművészeti és irodalmi vonatkozásairól. Az előadók között üdvözölhetjük Orosz Katalint, Kerber Balázst, Gianni Yoav Dattilót, Piero Ferruccit és Catherine Ann Lombardot. Megismerkedhetünk Kovács Tamás Vilmos festőművész és Farkas Krisztina szobrászművész alkotói folyamatának rejtelmeivel, és megtudhatjuk, hogy mindez hogyan kapcsolható a pszichoszintézishez. Az eseményt Somlai Valéria online, természetesen Assagioli útmutatása alapján összeállított, zongoraelőadása zárja. 

Az előadások fő nyelve az olasz és a magyar, melyeket mindkét irányban szinkrontolmácsolás kísér. Az eseményhez a Zoom-felületén lehet csatlakozni, a következő azonosítók megadásával: ID riunione: 953 6381 9064, Passcode: 285883. A részletes programkínálat az alábbi linken érhető el.

A konferencia a firenzei Pszichoszintézis Intézet megalapításának 60. évfordulója alkalmából rendezik meg. Az esemény névadója, Roberto Assagioli a transzperszonális pszichológia és az Olasz Pszichológiai Társaság egyik alapítója, a pszichoszintézis atyja. A firenzei, központi Pszichoszintézis Intézet mellett ma már számos Pszichoszintézis Központ működik Európában, az Amerikai Egyesült Államokban, Ausztráliában és Indiában.

 

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét

Más művészeti ágakról

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés