bezár
 

zene

2021. 05. 09.
Gadó Gábor Quintet élőben a Zeneakadémiáról
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gadó Gábor Quintet élőben a Zeneakadémiáról Május 15-én online hallgathatjuk meg a Gadó Gábor Quintet koncertjét a Zeneakadémia Nagyterméből – írja a zeneakademia.hu.

Gadó Gábor gitárművész élő legendája az európai zenei életnek. Műfajilag beskatulyázhatatlan, filozofikusan elmélyült és szabadon szárnyaló, egyedi és eredeti zenéje üstökösként robbant be az ezredforduló környéki években a köztudatba. Gadó ekkor már évek óta Franciaországban élt és alkotott. Zenéje az avantgárd és szabad stílusokban gyökerezik, ő azonban messze meghaladta ezeket a jelzőket, és kialakította a csak rá jellemző, úgynevezett Gadó-stílust, melynek számtalan követője van itthon és külföldön egyaránt. A Bobby Jaspar-díjas gitáros muzsikájával Európa és a világ legfontosabb fesztiváljain lépett fel, és közel egy tucat szólólemezt jelentetett meg. Magyarországon nagyon ritkán játszik, de ezek a koncertek mindig kirívóan fontos események hazánk zenei életében. Így lesz ez most is, mikor élvonalbeli magyar jazz-zenészekből álló kvintettjével lép fel a Zeneakadémia színpadán.

A koncerten közreműködik Gadó Gábor (gitár), Ávéd János (tenorszaxofon), Bacsó Kristóf (szoprán és tenorszaxofon), Halmos András (dob) és Horváth Balázs (nagybőgő).

Az előadás május 15-én 19:30-tól tekinthető meg a Zeneakadémia Online Koncerttemében. 

Négyzetes kép a leadben: bmc.hu © Huszti István

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)

Más művészeti ágakról

színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés