bezár
 

zene

2021. 05. 13.
Szőllősy András 100. születésnapjára
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szőllősy András 100. születésnapjára A Bartók Emlékház május 23-án koncertet szervez Szőllősy András 100. születésnapja alkalmából – írja a bartokemlekhaz.hu

A Bartók Emlékház koncertjén emlékezhet meg a közönség a kortárs művészet egyik kiemelkedő alakjáról, Szőllősy András Kossuth- és Széchenyi-díjas zeneszerzőre május 23-án 18 órától. Az est folyamán az ünnepelt zeneszerző életművéből hallhatunk számos alkotást az Accord Quartet előadásában. A koncert további előadói Molnár Anna énekművész, Bán Máté fuvolaművész, Tornyai Péter mint brácsaművész, valamint a Honvéd férfikar tagjaiból alakult énekegyüttes. Az előadáson elhangzik majd Szőllősy András, Vonósnégyes (1988), Töredékek – dalciklus (1985), Miserere (1984) és Fabula Phaedri (1982) darabjai.

A Bartók Emlékház koncertjei előzetes regisztrációhoz kötöttek, így a koncert napján 12:00-ig részvételi szándékukat jelezzék az info@bartokemlekhaz.hu e-mail címen vagy a (+36) 1 394 2100-as telefonszámon! A helyszíni részvétel mellett online formában, díjtalanul is csatlakozhat minden művészetkedvelő a koncerthez a Bartók Emlékház Facebook-oldalán.

A kép forrása: zeneakademia.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)

Más művészeti ágakról

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Csáki László: Kék Pelikan


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés