bezár
 

zene

2021. 05. 13.
Szőllősy András 100. születésnapjára
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szőllősy András 100. születésnapjára A Bartók Emlékház május 23-án koncertet szervez Szőllősy András 100. születésnapja alkalmából – írja a bartokemlekhaz.hu

A Bartók Emlékház koncertjén emlékezhet meg a közönség a kortárs művészet egyik kiemelkedő alakjáról, Szőllősy András Kossuth- és Széchenyi-díjas zeneszerzőre május 23-án 18 órától. Az est folyamán az ünnepelt zeneszerző életművéből hallhatunk számos alkotást az Accord Quartet előadásában. A koncert további előadói Molnár Anna énekművész, Bán Máté fuvolaművész, Tornyai Péter mint brácsaművész, valamint a Honvéd férfikar tagjaiból alakult énekegyüttes. Az előadáson elhangzik majd Szőllősy András, Vonósnégyes (1988), Töredékek – dalciklus (1985), Miserere (1984) és Fabula Phaedri (1982) darabjai.

A Bartók Emlékház koncertjei előzetes regisztrációhoz kötöttek, így a koncert napján 12:00-ig részvételi szándékukat jelezzék az info@bartokemlekhaz.hu e-mail címen vagy a (+36) 1 394 2100-as telefonszámon! A helyszíni részvétel mellett online formában, díjtalanul is csatlakozhat minden művészetkedvelő a koncerthez a Bartók Emlékház Facebook-oldalán.

A kép forrása: zeneakademia.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Harcsa Veronikával művészi elköteleződésről, érvényesülésről, önkifejezésről
Interjú Tornyai Péterrel érvényesülésről, külföldi lehetőségekről, a zenei tevékenység sokszínűségéről, célokról
Our New Orleans: A Benefit Album for the Gulf Coast
Interjú Baráti Kristóffal pályakezdésről, menedzselésről, külföldi lehetőségekről

Más művészeti ágakról

Parti Nagy Lajos: Ibusár (Örkény István Színház — Kék Művészügynökség)
art&design

Az otthon fogalma alapjaiban határozza meg munkáimat Az otthon fogalma alapjaiban határozza meg munkáimat
Interjú Schwéger Zsófia festőművésszel külföldi felsőoktatásban szerzett tapasztalatokról, kapcsolati háló építéséről és az időbeosztás fontosságáról
színház

Séta a fejekben és az utcákon Séta a fejekben és az utcákon
East End: Idővonal
gyerek

Öt budapesti séta egy füzetben
Ingyenes program a Deák17 Galéria jóvoltából az egész családnak


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés