bezár
 

zene

2021. 05. 15.
Rajzpályázatot hirdet a Liszt Ferenc Kamarazenekar gyermekeknek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rajzpályázatot hirdet a Liszt Ferenc Kamarazenekar gyermekeknek A Mesélő hangjegyek pályázaton Haydn, Bach és Dvořák egy-egy híres zeneműve által ihletett rajzokat vár a zenekar. A legsikeresebb pályázók egyéni zeneórát is nyerhetnek az együttes művészeinek vezetésével – közölte a Liszt Ferenc Kamarazenekar a prae.hu művészeti portállal. 

A Liszt Ferenc Kamarazenekar Mesélő hangjegyek néven rajzpályázatot hirdetett általános iskolás gyermekeknek két korcsoportban. Az 1-3. és a 4-6. osztályos tanulók három zeneműből, Haydn C-dúr csellóversenyéből, Bach Ariosojából és Dvořak E-dúr vonósszerenádjából inspirálódhatnak. A műveket a zenekar honlapján hallgathatják meg az érdeklődők.

A versenyzők lerajzolhatják, hogy mit jelent számukra a kiválasztott darab, milyen történetet képzelnek el a hallgatása közben, milyen érzéseket vált ki belőlük vagy milyen emléket idéz fel bennük. Pályázni egy megrajzolt konkrét történettel vagy egy érzést, hangulatot bemutató absztrakt alkotással is lehet. A beérkezett pályaműveket a Liszt Ferenc Kamarazenekar munkatársai értékelik eredetiség, ötletesség és a kivitelezés minősége alapján. A nyertesek lehetőséget kapnak arra, hogy személyesen találkozhassanak a zenekar tagjaival, kézbe vehessék a mesterhangszereket, vagy online rajzoktatáson vegyenek részt. A különdíjazott intézmény számára pedig ingyenes, exkluzív koncertet ad a zenekar. A legsikeresebb pályázók egyéni zeneórát is nyerhetnek az együttes művészeinek vezetésével. 

A pályázatok beküldési határideje 2021. június 10., szerda éjfél, a nyertesek nevét június 14-én, vasárnap teszi közzé Facebook-oldalán a kamarazenekar.

A beérkezett pályázatok az együttes Facebook-oldalán is publicitást kapnak, és a legnépszerűbb, azaz a legtöbb lájkot szerző mű alkotójának munkáját közönségdíjjal ismerik el. Különdíjban részesíti továbbá a kamarazenekar azt az intézményt, ahonnan a legtöbb érvényes pályázat érkezett. A legaktívabb intézmény diákjai számára a Liszt Ferenc Kamarazenekar exkluzív minikoncertet ad iskolájukban. 

„A Liszt Ferenc Kamarazenekar közel 60 éves fennállása alatt mindig is fontosnak tartotta a tehetséggondozást, a klasszikus zene megismertetését és megszerettetését a fiatalabb generációkkal. Jelen rajzpályázat is ezt a törekvésünket szolgálja. Úgy véljük, hogy játékos formában, aktív bevonással könnyebben meg tudjuk szólítani a diákokat. A márciusban bemutatott logóapplikációnkkal újragondoltuk a zene ötvonalas kottarendszerben történő hagyományos vizualizációját, rámutatva, hogy a zene sokféleképpen válhat láthatóvá; hasonló kalandra hívjuk most a pályázóinkat” – mondta el Várdai István, a Liszt Ferenc Kamarazenekar művészeti igazgatója.

A pályázattal kapcsolatos további információkat a Liszt Ferenc Kamarazenekar honlapján találhatják meg az érdeklődők.

Fotó: Liszt Ferenc Kamarazenekar Facebook-oldala

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A zenei paródia esztétikai problémái a 18. századi vokális zenében
A 2021. február 21-i előadások

Más művészeti ágakról

irodalom

Egy szó megtisztítása Egy szó megtisztítása
Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 1. nap
art&design

Az otthon fogalma alapjaiban határozza meg munkáimat Az otthon fogalma alapjaiban határozza meg munkáimat
Interjú Schwéger Zsófia festőművésszel külföldi felsőoktatásban szerzett tapasztalatokról, kapcsolati háló építéséről és az időbeosztás fontosságáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés