bezár
 

zene

2021. 05. 22.
Balázs Elemér Group feat Magyar Bori
Újra élő koncert a Fonóban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Balázs Elemér Group feat Magyar Bori Magyar népdalok címmel ad élő koncertet a Balázs Elemér Group, Magyarország egyik legnépszerűbb jazz zenekara május 28-án 20:00 órai kezdéssel a Fonóban – olvasható a Fonó honlapján.   

A zenekar, amelynek tagjai a magyar jazz élvonalához tartoznak, megalakulása óta jelentős hazai eredményeket ért el (Fonogram-díj, 2005), továbbá nagy sikerrel szerepelt több tekintélyes európai jazzfesztiválon is (Bécs, London, Berlin, Hága, Prága, Pozsony,Skopje, Róma, Oslo, Glasgow, London, Madrid).

A Group kiemelkedően egyedi hangzásvilágot alakított ki, amelyet leginkább a dallamközpontúság és a különleges ritmika jellemez, a férfi és női hang érdekes kontrasztjával színesítve. Zenéjük rendkívül változatos: szívesen kalandoznak például az etno stílus világában, egyúttal a legkülönbözőbb zenei kultúrákból merítve inspirációt. Ez érzékelhető az eddig megjelent albumaikon is, hiszen mind egyedi hangulatokat, zenei világot ragadnak meg és közvetítenek. Magyar népdalok című lemezükön saját népi kultúrájuk zenéjét, magyar népdalokat egyesítették jellegzetes stílusukkal, míg az Early Music című albumukon, amin Nuria Rial, az ECHO Klassik díjas katalán szoprán énekesnő működött közre, barokk zenét ötvöztek jazzel.

Időközben mindkét lemez bearanyozódott, az Early Music pedig Európa-szerte sikert aratott, többek között szerepelt az Innsbruckban megrendezésre kerülő világhírű Régi Zene Fesztiválon. Kritikusok szerint zenéjük az a fajta elmélyült zene, amely bármilyen szituációban hallgatható. "Úgy gondolom, Elemér az egyik legjobb dobos ma a világon. Képes minden zenei pillanatot belülről hallani, muzikalitása, finomsága és spontán döntéshozó képessége révén minden vele játszó zenész számára lehetővé teszi, hogy a legjobbat hozzák ki magukból. Csodálatosan üti meg hangszerét, mindig élvezem, ha alkalmam nyílik vele muzsikálni, illetve játékát hallgatni" – írja Pat Metheny.

A 2015 decemberében megjelent, Örök szerelem alcímet viselő album számlistáját a zenekar rajongótábora állította össze kedvenc dalaiból, és "az év hazai jazz albuma" Fonogram-díjjal tüntette ki a szakmai zsűri 2016 nyarán.

A koncerten közreműködik majd Magyar Bori (ének), Balázs Elemér (dobok), Horváth Cintia (ének), Balázs József (zongora), Komjáti Áron (gitár), Lakatos Pecek Krisztián (bőgő), valamint Czibere József (ütőhangszerek). 

Jegyek 1000 és 1500 Ft értékben válthatók. A belépés érvényes belépőjegy mellett, érvényes védettségi igazolvány felmutatásával lehetséges. 

BEG feat Magyar Bori

Fotó: Fonó és MB Facebook-oldal

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A zenei paródia esztétikai problémái a 18. századi vokális zenében
Our New Orleans: A Benefit Album for the Gulf Coast
A 2021. február 19-i előadások

Más művészeti ágakról

irodalom

Egy szó megtisztítása Egy szó megtisztítása
Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 1. nap
gyerek

Hová tűnt Lebegényi Lebéd repülője?
Új, családi Pagony kalandséta indult a kuflikkal
irodalom

A kislányunk arca A kislányunk arca
Mécs Anna novellája a Prae folyóirat spekulatív fikció témájú lapszámából
irodalom

Hangulatjelentés is, igaz is Hangulatjelentés is, igaz is
A Margó Irodalmi Fesztivál második napjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés