bezár
 

irodalom

2021. 05. 28.
Negyedik alkalommal rendezik meg a Dadabányát
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Negyedik alkalommal rendezik meg a Dadabányát Ismét várja érdeklődőit június 5-én a Dadabánya underground művészeti fesztivál Tatabányán a Bányászati és Ipari Skanzenben. A programon három fő művészeti ág képviselteti magát: irodalmi, zenei és képzőművészeti produkciók váltják egymást, elegyednek párbeszédbe.

Ez már a negyedik alkalom, amikor összegyűlnek a művészetek bányászai és Promakhoszai, hogy megünnepeljék a szabadon gondolkodást a szabadban. A fesztivál duplán underground, hiszen nemcsak a műsor, hanem a helyszín is rendhagyó. A tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen, vagyis a XV-ös akna, Magyarország egyetlen ipari skanzenje, a volt bányaüzem épületegyüttesével, szabadtéri gépbemutatóval és bejárható bányatérségekkel ad ipari hátteret a rendezvénynek.

A fellépők egyedi hangú zenészek, akikkel ritkán találkozunk az ország más zenei fesztiváljain. Idén Rutkai Bori és a Specko Jedno, az Avion, a Mögiszter, És az Interkarate, Müller Péter Sziámi AndFriends és a Ricsárdgír koncertezik.

A irodalmi beszélgetéseket Sopotnik Zoltán költő moderálja, vendégei idén Terék Anna, Kemény István, Papp-Für János és Oláh Péter. A DadabányArt művésztelepének vonalait Szurcsik József képzőművész kommandírozza. Látható lesz a Neue Debreczenische Kunst Egy algoritmus magányossága című kiállítása is. A Werk akadémia rövidfilmjeiből  kisfilmösszeállítás tekinthető meg a Kasházban.

A fesztivál ígérete egy családias hangulatú, színes program ipari miliőben, ahol a közönség művészek és zenészek között festhet, zenét hallgathat, filmet nézhet, irodalmárokkal beszélgethet kedve szerint. A rendezvény szakavatott házigazdája évek óta, és újra Réz András esztéta. A fesztivál a tatabányai A Vértes Agorája szervezésében és a Tejútrendszerben valósul meg.

Részletes információ az esemény Facebook-oldalán található.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Két napig a test körül Két napig a test körül
A Test-symposium – Irodalom, elmélet és kritika című konferenciáról
irodalom

Szörnypart Szörnypart
Szlavicsek Judit: Légy/ott, Erawan Kiadó, 2020
irodalom

A(z intertextuális) metavers mint a korporeografikus multifokalitás terepe A(z intertextuális) metavers mint a korporeografikus multifokalitás terepe
A test motivikus közegeinek szubverzív műveletei Medbh McGuckian három szövegében
irodalom

Életrevalóság Életrevalóság
Nemes Z. Márió esszéje a Prae folyóirat Ragály-számából

Más művészeti ágakról

Parti Nagy Lajos: Ibusár (Örkény István Színház — Kék Művészügynökség)
gyerek

Öt budapesti séta egy füzetben
Ingyenes program a Deák17 Galéria jóvoltából az egész családnak


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés