bezár
 

zene

2021. 06. 03.
Nagy sikerrel zárult az első Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nagy sikerrel zárult az első Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek Nagy sikerrel zárult az első Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek, a 22 napos rendezvénysorozaton ősbemutatók, különleges táncpremierek, karmesteri köszöntők, valamint új kompozíciók fogadták a nézőket Európa legjelentősebb hangversenytermeiből.

A Müpa szervezésében megvalósult programsorozat részeként világsztárok és a hazai művészeti élet legizgalmasabb alkotói adták egymásnak a virtuális színpadot, jövőre pedig már élőben várja a közönséget a Bartók Tavasz.

A Pécsi Balett Vasarely-etűdök című táncbemutatójával zárult az első Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek, amely május 7. és 28. között olyan előadókat sorakoztatott fel többek között, mint Riccardo Chailly és a Filarmonica della Scala, Vaszilij Petrenko és a Royal Philharmonic Orchestra, John Eliot Gardiner és az English Baroque Soloists & Monteverdi Choir, a Kelemen Kvartett, valamint a Szegedi Kortárs Balett.

"Fantasztikus hetek állnak mögöttünk, hiszen ebben a rendkívüli évben az első Bartók Tavasznak sikerült összekötnie a kultúrarajongókat és a művészeket a világ minden pontján, Milánótól Londonon át Budapestig. Nagyszerű volt látni, hogy milyen nagy szakmai és nézői érdeklődés kíséri a bemutatókat. Fontos volt számunkra, hogy minél szélesebb körben juttassuk el az emberekhez a kulturális tartalmakat ebben a rendhagyó időszakban, így a teljes fesztiválprogramot, úgy a hazai bemutatókat, mint a nemzetközi programjainkat, ingyenesen hozzáférhetővé tettük" - nyilatkozott Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója.

A nézők hol a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremből közvetített koncertet és a Fesztivál Színházból streamelt előadást élvezhették, hol a Budapest Music Center vagy a Zeneakadémia nyitotta meg virtuálisan kapuit a közönség előtt. Emellett olyan neves európai koncerttermek is csatlakoztak a Bartók Tavaszhoz, mint a milánói Scala, az oxfordi Sheldonian Theatre, a Don Bosco Basel Paul Sacher hangversenyterme és a londoni Royal Albert Hall.

A fesztivál online előadásain a hazai nézőkhöz határainkon túlról, többek között Németországból, Franciaországból, Japánból és az Egyesült Államokból is sokan csatlakoztak. A 2. Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek 2022. április 1. és 18. között várja majd a közönséget.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Harcsa Veronikával művészi elköteleződésről, érvényesülésről, önkifejezésről
Bach: szonáták és partiták hegedűre Itzhak Perlman előadásában
Születésének századik évfordulójára

Más művészeti ágakról

irodalom

Két napig a test körül Két napig a test körül
A Test-symposium – Irodalom, elmélet és kritika című konferenciáról
Parti Nagy Lajos: Ibusár (Örkény István Színház — Kék Művészügynökség)
art&design

Az otthon fogalma alapjaiban határozza meg munkáimat Az otthon fogalma alapjaiban határozza meg munkáimat
Interjú Schwéger Zsófia festőművésszel külföldi felsőoktatásban szerzett tapasztalatokról, kapcsolati háló építéséről és az időbeosztás fontosságáról
art&design

Balatont álmodom, s melléje magamat Balatont álmodom, s melléje magamat
Gondolatok Bodolóczki Linda „Nekem a Balaton” című kiállításának képeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés