bezár
 

zene

2021. 06. 05.
Klenyán Csaba, Rohmann Ditta és Simon Izabella koncertje
Kamarazene karnyújtásnyira 2021 tavasz
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Klenyán Csaba, Rohmann Ditta és Simon Izabella koncertje Június 19-én Klenyán Csaba, Rohmann Ditta és Simon Izabella ad online koncertet a Zeneakadémia Nagytermében, ami 19:30-tól tekinthető majd meg – írja a zeneakademia.hu.  

A világ legrangosabb kamarazene-fesztiváljain fellépő Simon Izabella, a repertoárját a barokktól a kortárs zenén át a hagyományos műfajokon túlmutató projektekig építő Rohmann Ditta és a modern klarinétzene úttörőjeként ismert Klenyán Csaba közös koncertjének főszereplője a dal – emberi hang nélkül. Beethoven korai triójának fináléja variációs tétel, amelynek témája egy, a korban igen népszerű operamelódia. A dalt Bécs számos utcáján (Gasse) fütyülték az emberek – innen a darab beceneve (Gassenhauer). Schumann híres, főhősnője életen átívelő szerelmét bemutató dalciklusában a zongora mellé ezúttal az énekhanghoz legközelebb álló hangszer, a cselló társul. De nemcsak itt, hanem Mahler népköltészetből merítő ciklusából is egy hangszer „énekel” majd részleteket: a klarinét. A koncertet a századfordulós Bécs egyik jellegzetes alkotója, Alexander Zemlinsky triójával zárja a három zenész.

Az előadás megtekinthető a Zeneakadémia Online Koncerttermében, Facebook-oldalán, valamint YouTube-csatornáján. Közreműködik Klenyán Csaba (klarinét), Rohmann Ditta (cselló) és Simon Izabella (zongora).

Részletekért és a teljes műsorért látogasson el ide!

Fotó: Klenyán Csaba Facebook-oldala

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

zene

Ha beoltottak, mehetsz koncertre, Izraelben
Tel Avivban szabadtéri koncertet szerveznek a Covid-19 ellen beoltottaknak
Interjú Tornyai Péterrel érvényesülésről, külföldi lehetőségekről, a zenei tevékenység sokszínűségéről, célokról
Bach: szonáták és partiták hegedűre Itzhak Perlman előadásában

Más művészeti ágakról

art&design

Hölgymenyét Hölgymenyét
Interjú Verebics Kati festővel
gyerek

Öt budapesti séta egy füzetben
Ingyenes program a Deák17 Galéria jóvoltából az egész családnak


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés