bezár
 

irodalom

2021. 06. 09.
Több mint 40 program a csütörtökön kezdődő 10. Margó Irodalmi Fesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több mint 40 program a csütörtökön kezdődő 10. Margó Irodalmi Fesztiválon Több mint 40 programmal, könyvbemutatókkal, koncertekkel várja az érdeklődőket csütörtöktől a 10. Margó Irodalmi Fesztivál a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A rendezvény látogatásához védettségi igazolvány szükséges.

A vasárnapig tartó négynapos fesztiválon zenés irodalmi esten mutatkozik be Závada Péter negyedik verseskötete, a Gondoskodás, pénteken pedig Vecsei H. Miklós és csapata Csoóri Sándor munkássága előtt tisztelgő koncertszínházi előadása lesz látható.

Szombaton este Dragomán György, Erdős Virág, Kardos-Horváth János, Nyáry Krisztián, Simon Márton, Szabó T. Anna, Színész Bob és Totth Benedek rendhagyó felolvasásokkal, zenével és slammel idézi meg az elmúlt egy évtized emlékeit.

A fesztivál zárásaként pedig vasárnap este ismét színpadra lép a Rájátszás, Beck Zoltán, Egyedi Péter, Grecsó Krisztián, Háy János, Jancsovics Máté, Kemény István, Kollár-Klemencz László, Sárközy Zoltán és Szűcs Krisztián együttese.

Szombaton és vasárnap a Városmajor és a környező utcák 20. századi történelméről mesél majd a Könyves Séták szervezésében Ács Dániel újságíró, valamint Finy Petra író és Laborczi Dóra újságíró, a Sztehlo-gyerekek voltunk című könyv szerzője. Emellett egész nap számos könyvbemutató közül válogathatnak az irodalombarátok. Az idei Libri irodalmi díjas Bereményi Géza és Grecsó Krisztián, valamint a 2020-as Margó-díjas Harag Anita mellett többek között Babiczky Tibor, Barna Imre, Bérczesi Róbert, Bojár Gábor, Fábián Janka, Keresztury Tibor, Kukorelly Endre, Orosz István, Perintfalvi Rita, Spiró György, Szvoren Edina és Varró Dániel is mesélni fog majd új könyvéről.     

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Mesterséges intelligencia és digitális örökség Mesterséges intelligencia és digitális örökség
A Digitális Örökség Nemzeti Laboratórium (DH-LAB) bemutatkozó online konferenciájáról
Annie Ernaux: Lánytörténet - Magvető, 2020
irodalom

Így történhetett Így történhetett
A Prae folyóirat Ragály-számából

Más művészeti ágakról

Háttérinterjú Csonka Andrással, a Zeneakadémia programigazgatójával versenyekről, művészeti ügynökségekről, a koncerttermek működéséről
színház

Sok hűhó bántó vágyakért Sok hűhó bántó vágyakért
Lieberman és Álmodj rólam, Demetrius a Shakespeare/37 sorozatban
Peter Handke: Az aranjuezi szép napok (Bethlen Téri Színház–Manna)


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés