bezár
 

film

2021. 07. 01.
Animációs esték - Ternovszky Béla és Gelley Bálint lesz a záróbeszélgetés vendége
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Animációs esték - Ternovszky Béla és Gelley Bálint lesz a záróbeszélgetés vendége Ternovszky Béla és Gelley Bálint lesz a vendég a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Animációs esték - Hagyomány és haladás című online sorozatának záró beszélgetésén csütörtökön.

Az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete (MMA MMKI) által életre hívott sorozatban - amelynek beszélgetései az intézet Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján láthatók - eltérő generációk képviselői ülnek egy asztalhoz a házigazdával, Kollarik Tamás producerrel, egyetemi oktatóval.

A sorozat záróbeszélgetésén a szakemberek egyebek mellett kitérnek arra, hogyan adható át az idősebb generációk tapasztalata a fiatalabbaknak, és hogy mit jelent a rendezői szerep a rajzfilmben.

A csütörtöki beszélgetésen az idősebb korosztályt Ternovszky Béla Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező, érdemes művész képviseli, aki kezdetben a Pannónia Filmstúdiónál, majd a Filmvállalatnál dolgozott. 1979-ben a Bayerischer Rundfunk bajor televíziónál helyezkedett el. Nevéhez kötődik a Pumukli kalandjai című, NSZK-osztrák-magyar filmsorozat. Nepp Józseffel együtt rendezte a Mézga család, a Kérem a következőt! című sorozatokat, és közreműködött a Gusztáv-sorozatokban is. A nemzetközi hírnevet az 1986-os Macskafogó hozta meg számára.

A fiatal generációt Gelley Bálint képviseli, aki 2012-ben diplomázott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animáció szakán. 2015-ben Szederkényi Bellával megalapította a CUB Animation stúdiót, amelynek fő profilja a gyerekeknek és családoknak szánt tartalmak készítése. Gelley Bálint Magyari Andrea azonos című filmje alapján rendezte az Átjáró Másvárosba című animációs sorozatot, producerként a Macskakirálylány, a Rozi és Zafír, a HIDE (Búvóhely) és A szív kertje című alkotások elkészítésében vett részt.

Az MMA MMKI tájékoztatása szerint a beszélgetéssorozat ősszel új tematikával folytatódik.

A négyzetes képen a Macskafogó egy képkockája látható. Forrás: NFI 
 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

John Krasinski: Hang nélkül 2.
Benedek Ágotával, a film forgatókönyvírójával beszélgettünk
Interjú Menyhei Szabolcs visual effects artisttal a sikerhez vezető eltökéltségről, tanulni vágyásról és tudatos karrierépítésről
Emerald Fennell: Ígéretes fiatal nő

Más művészeti ágakról

art&design

Traumapanoráma Traumapanoráma
Lázár Kristóf: You can’t take another ache inside your body című kiállításának megnyitóbeszéde
lemezismertető
színház

Shakespeare, amikor magyar és abszurd Shakespeare, amikor magyar és abszurd
Hamlear a Gyulai Várszínházban
színház

Lépjünk ki a babaházból! Lépjünk ki a babaházból!
Kartonpapa a Szkénében


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés