bezár
 

színház

2021. 07. 07.
Meghirdette új évadjának programját a Szegedi Nemzeti Színház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Meghirdette új évadjának programját a Szegedi Nemzeti Színház Szabadtéri zenés műsor keretében hirdette meg kedd este új évadjának programját a Szegedi Nemzeti Színház.

Barnák László főigazgató elmondta, a társulat hosszú kihagyás után újra sokszínű műsorral várja a nézőket. A színész-rendező úgy fogalmazott, a közönséggel való találkozás lehetősége adott erőt az elmúlt időszakban a színház közösségének, amely most új lendülettel fog neki a munkának.

Szkéné színház

A színház operatagozata országosan is kiemelkedően gazdag programmal várja a komolyzene iránt érdeklődőket, a drámatagozat pedig több olyan produkcióval is készül, amelyet eddig nem láthattak a nézők Magyarországon - közölte a főigazgató.

A teátrum 18 - nyolc nagyszínházi és tíz kisszínházi - bemutatóval várja a közönséget szeptembertől. Nyolc új bérletkonstrukcióból választhatnak a felnőtt és háromból a fiatalabb nézők, és továbbra is elérhetők a három-, illetve ötelőadásos szabadbérletek.

Az új évad szeptemberben a tavalyi sikerprodukciókkal indul: Orwell 1984-e a Nagyszínházban lesz látható, míg Csehov Sirálya a Kisszínházban. Koprodukcióként - az Egri Pinceszínházzal közösen létrehozott - Hat hét, hat tánc című produkció is műsorra kerül Fekete Gizi főszereplésével.

A Nagyszínházban tűzik műsorra A padlást, amelyet Méhes László állít színpadra. A prózai tagozat vezetője, Horgas Ádám rendezi az Alfred Hitchcock filmje alapján készült krimivígjátékot, a 39 lépcsőfokot.

Az operatagozat első premierje Giacomo Puccini Bohémélete lesz, melyet Göttinger Pál rendez. A Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője, Juronics Tamás Bartók Béla Concerto című művéből készített pantomimgroteszket. A táncművész-koreográfus rendezi Mozart Szöktetés a szerájból című vígoperáját is, a történetet a 21. századba átültetve. Magyarországi ősbemutatóként tűzik műsorra Gaetano Donizetti Maria Stuarda operájának koncertszerű változatát. Horváth Csaba rendezi Mozart Don Giovanniját, az évad végén, előbemutatóként pedig Kálmán Imre operettje, a Marica grófnő látható, amelyet Juronics Tamás rendez.

A Kisszínházban európai ősbemutatóként látható a kortárs dráma egyik „fenegyereke”, Martin McDonagh Nagyon, nagyon, nagyon sötét anyag című fekete komédiája. A Szegedi Kortárs Balett The black paintings címmel Nanine Linning koreográfiáját és a Blue című táncjátékot mutatja be a Kisszínházban. Benkó Bence és Fábián Péter az angol Peter Shaffer Black comedy című vígjátékát rendezi. Az operatagozat két egyfelvonásossal, Purcell Dido és Aeneas-ával és Tom Johnson Négyhangú Operájával áll a közönség elé. Hojsza Henriette Cédric Chapuis Élet-ritmusra című monodrámáját rendezi.

Závada Péter és Subicz Gábor Büchner nyomán írt zenés színpadi játékot Leonce és Léna történetéből, amelyet Barnák László állít színpadra. Horgas Ádám írta és rendezi az Én vagyok én, te vagy te című monodrámát, a krimi megoldásába a nézőket is bevonják. A Szegedi Kortárs Balett harmadik bemutatója a Danza című táncjáték lesz. Pintér Béla legismertebb darabját, a Parasztoperát az Újvidéki Színházzal koprodukcióban mutatják be, az előadás rendezője Keresztes Attila, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának művészeti vezetője. Az évad utolsó premierje Székely Csaba görbe tükörbe helyezett történelmi királydrámája, a Mária országa lesz, az ősbemutatót Alföldi Róbert rendezi.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Mindig bennem volt a játék szeretete Mindig bennem volt a játék szeretete
Interjú Szabó K. Istvánnal marosvásárhelyi tanulmányairól, külföldön szerzett rendezői tapasztalatairól és további terveiről
Rómeó-misszió avagy Rómeó és Júlia a Kaposvári Egyetem harmadéves színész osztálya előadásában Gyulán
színház

Bábesztétikai egyszeregy Bábesztétikai egyszeregy
Hívószavak a bábhoz – a Budapest Bábszínház online bábesztétikai konferenciája
színház

Mi lesz a bádognyulakkal? Mi lesz a bádognyulakkal?
Kicsibácsi, Kicsinéni meg az Imikém a B32-ben

Más művészeti ágakról

irodalom

Arra összpontosít, hogy tisztességes mondatokat állítson elő Arra összpontosít, hogy tisztességes mondatokat állítson elő
Beszélgetés Kutasy Mercédesz műfordítóval
irodalom

Aranykapu Aranykapu
Gáspár-Singer Anna novellája a Prae spekulatív fikció témájú számából
irodalom

Termőtestek Termőtestek
Sepsi László regényrészlete a Prae spekulatív fikció témájú számából


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés