bezár
 

art&design

2021. 07. 09.
Több díjat is nyert a 360 Design Budapest kiállítás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több díjat is nyert a 360 Design Budapest kiállítás Több díjat is nyert a 360 Design Budapest kiállítás: a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) tárlata a Global Eventex Awards-on a virtuális kiállítások között arany, a művészeti események között pedig bronzérmet nyert, és az A' Design Award & Competition-ről is két djat hozott el.

Az MDDÜ csütörtöki közleménye szerint a 11. Global Eventex Awards versenyen közel 600 projekt közül nyerték el a Virtual Expo kategória arany és az Art Event kategória bronzérmét. A díjazottak a szakmai elismerés mellett egy kommunikációs támogató csomagban is részesülnek, így még több helyen ismerhetik meg a nyertes projekteket és az alkotásokat.

Emlékeztettek arra, hogy a tavasz folyamán az A' Design Award & Competition két kategóriában is (Event & Happening Design és Interior Space & Exhibition Design) bronz díjat ítélt oda a kiállításnak. A szakma egyik legnagyobb elismerésére 108 országból érkeztek nevezések. A díjnak köszönhetően még nagyobb nemzetközi közönség ismerheti meg a régióban rejlő kreatív potenciált, hiszen a trófea, a tanúsítvány és az évkönyv mellett a nyertesek munkái megjelenhetnek az Év legjobb designjai olasz kiállításon is.

A tavaly először debütált 360 Design Budapest kiállítás ősszel ismét várja majd az esztétikára is innovációra nyitott nagyközönséget. A Magyar Divat & Design Ügynökség által szervezett rendezvény célja továbbra is az, hogy minél szélesebb körben ismertté tegye a magyar és regionális formatervezőket, valamint segítse a hazai designmárkák nemzetközi piacra lépését.

„Hatalmas elismerés számunkra, hogy a 360 Design Budapest ilyen szakmai visszajelzéseket kapott. Azért hoztuk létre a kiállítást, hogy a magyar design különlegességére, elérhetőségére és mindennapjainkat átható szerepére felhívjuk a figyelmet. Idén a tervezők kiválasztásánál is 360 fokban gondolkodunk, a kiváló hazai alkotók mellett a V4-es országok tehetségeit is szeretnénk minél izgalmasabban bemutatni, ezzel is erősítve hazánk regionális designipari szerepét” - idézi a közlemény Bata-Jakab Zsófiát, a Magyar Divat & Design Ügynökség vezérigazgatóját.

Az MDDÜ több magyar és V4-es designszervezettel összefogva olyan programot kíván létrehozni az idei Budapest Design Week keretében, amely Európa-szerte turisztikai vonzerővel bír és különböző dimenziókban tudja szemléltetni Közép-Európa designipari kulturális gazdagságát. Ezért az idei kiállítás új koncepcióval és bővített programmal valósul meg, valamint kiemelten kezeli a fenntartható megoldásokat és a szemléletformálást. A 2021-es kiállításra három kategóriában jelentkezhetnek az innovatív formatervezők - áll az összegzésben.

Négyzetes kép a leadben: 360 Design Budapest Facebook oldala

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Transzparencia Transzparencia
Majoros Áron Zsolt „Influence/Hatás” című kiállításáról
art&design

Balatont álmodom, s melléje magamat Balatont álmodom, s melléje magamat
Gondolatok Bodolóczki Linda „Nekem a Balaton” című kiállításának képeiről
art&design

A sárga csend kísértete A sárga csend kísértete
A sárga csendről kiállítás: Schein Gábor megnyitó beszéde
art&design

Belevágtam az abszolút bizonytalanba Belevágtam az abszolút bizonytalanba
Interjú Lakner László festőművésszel pályájának alakulásáról, az emigráció körülményeiről és hatásairól, illetve a véletlen találkozásokról

Más művészeti ágakról

irodalom

A könyvtáraktól a bosszúpornóig A könyvtáraktól a bosszúpornóig
A Gombaszögi Nyári Tábor irodalmi sátrának programjairól
lemezismertető
színház

Shakespeare, amikor magyar és abszurd Shakespeare, amikor magyar és abszurd
Hamlear a Gyulai Várszínházban
színház

Kinek szól a taps? Kinek szól a taps?
III. Richárd Gyulán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés