bezár
 

film

2021. 07. 14.
Cseh-magyar-olasz-szlovák koprodukcióban forog Grosan Cristina második mozifilmje
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Cseh-magyar-olasz-szlovák koprodukcióban forog Grosan Cristina második mozifilmje Cseh-magyar-olasz-szlovák koprodukcióban, Kerekes Vicával az egyik főszerepben készül Grosan Cristina második mozifilmje, a Hétköznapi kudarcok, amelynek forgatása a múlt héten kezdődött el Prágában - közölte a Nemzeti Filmintézet kedden az MTI-vel.

A Hétköznapi kudarcok egy nagyvárosban játszódik, ahol furcsa robbanások sorozata szakítja meg három nő egy átlagos napját. Az azonosítatlan jelenségek teljesen átveszik az irányítást a város fölött.

A nagyrészt cseh színészekkel, köztük Dana Sladká, Beáta Kanoková, Tatjana Medvecká, valamint Kerekes Vica főszereplésével készülő Hétköznapi kudarcok operatőre Győri Márk, vágója Meller Anna. A film a Nemzeti Filmintézet, a Cseh Filmalap, a Szlovák Filmintézet, az ARTE G.E.I.E. olasz regionális filmalap, valamint az Európa Tanács filmalapja, az Eurimages támogatásával készül.

Grosan Cristina rendező a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának támogatásával készítette A legjobb dolgokon bőgni kell című első mozifilmjét, melyet szeptemberben láthat a hazai közönség. A Hétköznapi kudarcok magyar producere Stalter Judit, aki Laokoon Filmgroup nevű gyártócégével számos sikeres filmet jegyez, köztük a Tiszta szívvelt és társproducerként az Oscar-díjas Saul fiát.

Stalter Judit már több sikeres európai koprodukción dolgozott, legutóbb a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült a Fekete pók című svájci-magyar középkori misztikus thrilleren, melyben szerepel a Nemzetközi Emmy-díjas Gera Marina.

Kép forrása: 24.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Prikler Mátyás: Hatalom
Beszélgetés Hevér Dániel rendezővel és Kertész Zsanett forgatókönyvíróval a Valami madarak című filmjükről
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán

Más művészeti ágakról

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés