bezár
 

art&design

2021. 07. 15.
Párhuzamos Struktúrák kiállítás a K.A.S. Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Párhuzamos Struktúrák kiállítás a K.A.S. Galériában Az idei, különleges viszonyok között, művészeti egyetemen abszolváló hallgatók egy csoportja létrehozott egy kiállítást, ami diplomaprojektjeiket kívánja összefüggéseikben bemutatni. A Párhuzamos struktúrák címet viselő tárlat a K.A.S. Galériában lesz megtekinthető (augusztus 10-ig), megnyitója július 16. 19.00 óra.

A kiállítás a művész-mű viszony különböző aspektusait vizsgálja, ezáltal végigjárva egy műalkotás potenciális „életútját”. Ezt az „életutat” olyan kérdések határozzák meg, mint például, hogy miként definiálható egy műalkotás és annak funkciója, milyen formában állítható ki egy konceptuális munka, hogyan válik egy interdiszciplináris kutatás műalkotássá, milyen módon tud az alkotás a művész személyéről, élményeiről és a műtermi munkáról mesélni, illetve hogyan ágyazódik be a kész munka a kapitalista és a művészeti (intézmény)rendszerbe.

A kiállított munkák reprezentálják, hogy mi foglalkoztatja ma egy pályakezdő művész elméjét, vagy hogy egyáltalán miért készít műalkotást a biztonságos jövőkép teljes hiányában. Így a műalkotás létrejöttéhez, valamint a műtárgy és a művészet létjogosultságához kapcsolódó kérdések mentén kirajzolódnak a hazai művészetet befolyásoló és foglalkoztató aktuális elemek.

Az itt látható kortárs tendenciákat bemutató alkotások – legyen szó konceptuális műről, installációról, a konceptuális designhoz közelítő termékbemutatóról vagy a tradicionális technikákkal készített munkákról – azonban nem csupán egy-egy szálon kötődnek egymáshoz, hanem körvonalazzák a művészeti szcénát meghatározó kibogozhatatlan térképet. A gondolattérkép metszéspontjai determinálják a kiállítás hívószavait és összefüggéseit, emellett pedig az igen eltérő technika és anyaghasználat reprezentálja azt a sokszínűséget, amellyel a művészet létjogosultságát érintő kérdéseket megközelíteni lehetséges, így különböző perspektívákból, izgalmas látványvilágban figyelhetjük meg a kérdéskört érintő párhuzamos struktúrákat.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/405202274157599/?ref=newsfeed

A kiállító művészek: Ács Kinga-Noémi, Cifra Anett, Csorba-Simon István, Enyedi Zsolt István, Gál Boglárka, Jámbor Hajnalka, Kazsik Marcell

Kurátorok: Grisztel Eliza és Nyakas Ilona

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban

Más művészeti ágakról

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés