bezár
 

zene

2021. 07. 26.
Jubileumi koncertet ad Snétberger Zenei Tehetség Központ
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jubileumi koncertet ad Snétberger Zenei Tehetség Központ A Snétberger Zenei Tehetség Központ fennállásának 10. évfordulóját jubileumi koncerttel ünneplik korábbi és jelenlegi diákjai, tanárai július 27-én a budapesti Zeneakadémián.

Az est programját klasszikus, barokk és romantikus zeneművek mellett kortárs szerzők darabjai, dzsessz és improvizáció alkotják Snétberger Ferenc válogatásában.

A Snétberger Alapítvány és a Nemzeti Tehetség Központ együttműködésében megvalósuló Snétberger Programról Paul Ágnes, a program szóvivője elmondta, hogy 12 éves kortól jelentkezhetnek a diákok és 22 éves korukig vehetnek részt az oktatásban. A program új alapokra helyezi a diákok életét, minden egyes fiatal tanulását mentor segíti, mesterkurzusokon és ráépülő kurzusokon mélyíthetik el zenei tudásukat - tette hozzá, kiemelve: tapasztalataik szerint a programban résztvevők 90 százaléka folytatja tanulmányait a közép- és felsőoktatásban.

A 2011-ben alakult iskola fiatal, elsősorban roma származású zenei tehetségek felkarolásával foglalkozik, eddig 300 fiatal végzett itt. Mint Paul Ágnes elmondta, a központ munkatársai kutatják fel a fiatal tehetségeket, akik klasszikus és dzsesszzenei képzésben részesülhetnek.

A Nemzeti Tehetség Központ zászlóshajójának számító Snétberger Programban - amelyet Snétberger Ferenc Liszt- és Kossuth-díjas gitárművész berlini tanári tapasztalataira építve álmodott meg és dolgozott ki - a kezdetek óta minden esztendőben mintegy 60 hátrányos helyzetű fiatal tökéletesítheti zenei tudását ingyenesen. Az iskola növendékei 10 éve léptek először színpadra, közülük többen ma már a legfiatalabbakat tanítják. A programban elismert művészek és mentorok dolgoznak azon, hogy a diákok a tárgyi tudás mellé reális pályaképet, önismeretet és elérhető célokat kapjanak.

A négyzetes kép forrása: Snétberger Zenei Tehetség Központ

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Madaras Gergellyel a siker feltételeiről, a karmesteri hivatásról és célokról
lemezismertető

Más művészeti ágakról

A Mirrén titkának könyvbemutatója
Bemutatták K. Horváth Zsolt új kötetét, A bundátlan Vénuszt, Prae Kiadó, 2021
irodalom

Csak az irodalom segíthet Csak az irodalom segíthet
Bemutatták A ránk bízott kert. Ökoköltészet – világirodalmi antológiát, Prae Kiadó, 2021


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés