bezár
 

zene

2021. 07. 27.
Szabadtéri koncertet ad az Anima Musicae Kamarazenekar
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szabadtéri koncertet ad az Anima Musicae Kamarazenekar Álmodozó nyári éjjel címmel ad szabadtéri koncertet csütörtökön az Anima Musicae Kamarazenekar Budapesten, az Óbudai Társaskör kertjében.

Az esten Mendelssohn C-dúr vonósszimfóniája, Wolfgang Amadeus Mozart C-dúr versenyműve fuvolára és hárfára, valamint Hugo Wolf Olasz Szerenád és Josef Suk Esz-dúr szerenád című műve szólal meg Horgas Eszter fuvolaművész és Polónyi Ágnes hárfaművész.

Az Anima Musicae Kamarazenekar 2010 februárjában alakult a Zeneakadémia növendékeiből, G. Horváth László vezetésével. Az együttzenélés öröme, a magyar vonós tradíciók megtartása és az új utak keresése mind fontos motiváló tényező volt a zenekar alapításában. Az első koncertet 2010. június 20-án adták az Óbudai Társaskörben.

Mindamellett, hogy az együttes a tradicionális koncertek útján indult el, alapvető vágy volt, hogy új színt hozzon a kamarazenekari koncertek világába. Ennek tükrében alakította ki a repertoárját is, amelyben a reneszánsztól egészen napjainkig minden kor zenéje egységesen megtalálható.

A négyzetes kép forrása: Anima Musicae Kamarazenekar

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
zene

Az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében

Más művészeti ágakról

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés