bezár
 

zene

2021. 07. 28.
Két helyszínen hallhatóak Auer Fesztivál koncertjei
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Két helyszínen hallhatóak Auer Fesztivál koncertjei Idén hetedik alkalommal rendezik meg az Auer Fesztivált, Auer Lipót hegedűművész és hegedűpedagógus emlékére. Augusztus 3. és 8. között megrendezésre kerülő fesztivál koncertjei a korábbi alkalmaktól eltérően idén két helyszínen, a Hangvillában és a megyeháza dísztermében lesznek hallhatóak.

A veszprémi születésű Auer Lipót nemcsak nagy hegedűművész, hanem kiváló pedagógus is volt, éppen ezért a fesztiválon idén is teret adnak a fiataloknak - hangsúlyozta Kováts Péter a fesztivál művészeti vezetője. A nyitónapon a Hangvillában a többszörös versenygyőztes Gárdonyi Ifjúsági Kamarazenekar, míg két nappal később a megyeházán a Bartók-világversenyre készülő, zeneakadémista hallgatókból álló Korossy kvartett is színpadra áll.

A rendezvényen többek között fellép még az Auer Trió, a Barokksolistene zenei társulat, Baráti Kristóf, Würtz Klára, ezen kívül hallható lesz az Oláh Kálmán quartet és a Mendelssohn Kamarazenekar közös produkciója.

A nyitónapon a Hangvillában összművészeti produkciók lesznek láthatóak. A Forte társulat előbb a Mendelssohn Kamarazenekarral Bartók 5. vonósnégyesére, majd a Lukács Miklós Cimbiózis Trióval Ady novelláira mutat be fizikai színházi produkciót. A zárókoncertet pedig a francia hegedűművész, Gilles Apap virtuóz a Mendelssohn Kamarazenekarral közösen adja elő.

A négyzetes kép forrása: Auer Fesztivál, Veszprém

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Nils Frahm: Day
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Csáki László: Kék Pelikan
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés