bezár
 

zene

2021. 07. 29.
Szergej Nakarjakov trombitaművész lép fel a Kecskeméten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szergej Nakarjakov trombitaművész lép fel a Kecskeméten Szergej Nakarjakov világhírű orosz trombitaművész lép fel a Kecskeméti Szimfonikus Zenekarral július 30-án, pénteken a Nagytemplomban a kecskeméti Kodály Művészeti Fesztivál zárókoncertjén.

Szergej Nakarjakovot a nemzetközi zenei életben a trombita Paganinijének is nevezik, aki merészen áttörve a trombitarepertoár határait a legkülönbözőbb hangszerekre írott versenyművek átirataival új fejezetet nyitott instrumentuma irodalmában. A július 19. óta zajló fesztivál záróeseményén orosz művész Haydn: C-moll csellóversenyének átiratát és egy variációsorozatot ad elő Bellini Normájának témáira. A Kecskeméti Szimfonikus Zenekart Hámori Máté vezényli.

A programsorozat fellépői között van a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar mellett a Duna Művészegyüttes, Simon Izabella zongoraművész, Bretz Gábor operaénekes, Gráf Zsuzsa zongoraművész, a Sárik Péter trió, Erdei Péter és Nemes László Norbert, a Nemzeti Ifjúsági Kórus, Hollókői Huba és Navratil Andrea. Az idén először Kodály Pontot hoztak létre, amely a közösségi zenélést és találkozást helyezi előtérbe.

Mint kiemelik, az idén is Kecskemét emblematikus kulturális helyszínei és jellegzetes közterei adnak otthont a fesztivál programjainak, amelyek ez alatt a 12 nap alatt betöltik a várost. A fesztivál részletes programja a fesztivál honlapján érhető el.

A négyzetes kép forrása: Kodály Művészeti Fesztivál

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Nils Frahm: Day
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben

Más művészeti ágakról

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Csáki László: Kék Pelikan


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés