bezár
 

irodalom

2021. 07. 30.
Zalába költözik a Margófeszt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Zalába költözik a Margófeszt Ezúttal a Zala megyei Szentgyörgyváron rendezi meg augusztusban a kulturális programját az idén tízéves Margó Irodalmi Fesztivál.

Augusztus 12. és 15. között négynapos rendezvénnyel ünnepli jubileumát a Margófeszt a Balatontól pár kilométerre fekvő településen, összművészeti fesztiválként irodalmi és színházi programokkal, zenével, slampoetryvel, kertmozival és mindehhez helyi borokkal, ételekkel, a környező tájat bebarangoló programokkal.

A fesztivál irodalmi színpadán több zalai kötődésű szerző is szerepet kap: a Margófeszt vendége lesz Bödőcs Tibor és Szálinger Balázs, az évtizedek óta ott élő Nádas Péter és Bereményi Géza, de jelen lesz Boldizsár Ildikó, Halász Rita, Háy János, Kiss Noémi, Maros András, Ugron Zsolna, valamint az idén is bográcsozással készülő Cserna-Szabó András és a Hévíz folyóirat. Délutánonként a 2021-ben először meghirdetett "Mastercard Alkotótárs" ösztöndíj döntősei mutatkoznak be, akik egy alkotótábor keretében szintén Zalába költöznek arra a hétre. Sármelléken a Slam Poetry Magyarországgal együttműködésben egésznapos workshopokat rendeznek, amelyeket esténként bemutatnak a fesztiválon.

A négy nap folyamán több zenei-irodalmi produkció is szerepel a programban, színpadra lép a Szűcsinger Szűcs Krisztiánnal és Szálinger Balázzsal, Závada Péter és Ratkóczi Huba formációja, a Tranzkaphka, Simon Márton és Boros Levente közös spokenword-projektje, valamint a Mészöly Miklós születésének 100. évfordulója alkalmából készült Cserepek, félálomban című előadás Prieger Zsolttal és Törőcsik Franciskával. A koncertfellépők között szerepel a VAN Filmzenekar, a Lázár tesók, Boebeck, Egyedi Péter, a Papaver, a Diabolus in Musica, a fesztivál utolsó estjét pedig az Anima Sound System zárja.

A színházi repertoár részeként lesz látható augusztus 12-én a Bödőcs Tibor azonos című regényéből készült Meg se kínáltak című előadás Keresztes Tamás rendezésében, Thuróczy Szabolcs előadásában. Augusztus 13-án a Capa Központ Pillanatképek Robert Capa életéből című zenés felolvasószínházi estje érkezik a Margófesztre, a világhírű magyar származású fotóriporter szerepében Adorjáni Bálinttal. Az utolsó nap pedig Dennis Kelly 23 perc című monodrámájával Járó Zsuzsa lép színpadra.

A szervezők túrákkal, workshopokkal is készülnek, amelyek a környék alaposabb feltérképezését, kultúrájának megismerését szolgálják. Ezek között szerepel a fesztivál különlegességének ígérkező Sántakutya-sorozat is, amely a helyben élők bevonásával izgalmas történeteket mesél a zalai dombok öleléséből, de nem standup-comedy stílusban.

A fesztiválról további információ ezen a linken érhető el.

A négyzetes kép forrása: Margófeszt

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

A békától a kavicsig minden az idő része A békától a kavicsig minden az idő része
Interjú Lipcsey Emőkével
Ötéves lett a Nyolc Ág Művésztábor
irodalom

A könyvtáraktól a bosszúpornóig A könyvtáraktól a bosszúpornóig
A Gombaszögi Nyári Tábor irodalmi sátrának programjairól

Más művészeti ágakról

Seregi Tamás: Jövőbe szédülő lendülettel, Prae Kiadó, 2021
gyerek

Együtt bejárni a szövegeket Együtt bejárni a szövegeket
A Pagony Kiadó bemutatta Fenyő D. György legújabb kötetét
építészet

Az eltűnt idő nyomában Az eltűnt idő nyomában
Tértelen hely projekt: A Blaha Lujza tér múltja és jelene négy fiatal szemével
színház

Akinek vaj van a fején Akinek vaj van a fején
George Bernard Shaw: A szerelmesek házai (Radnóti Színház a Városmajorban)


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés