bezár
 

zene

2021. 08. 16.
Nagy-Babos Rebeka Quartet a Müpában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nagy-Babos Rebeka Quartet a Müpában Augusztus 28-án, 16:00 órakor a Nagy-Babos Rebeka Quartet koncertjét élvezheti a közönség a Müpa előcsarnokában – olvasható a Müpa honlapján.

A JazzTime fesztivál háromnapos eseménysorozatának legmozgalmasabb napja a szombat, amikor már 16 órától szól a zene, méghozzá az Átriumban, ingyenesen látogatható formában. A hangulatot a 2020-as Jazz Showcase szakmai díjazottja, a Nagy-Babos Rebeka Quartet alapozza meg, akik a nemzetközi zsűri döntése alapján érdemelték ki, hogy visszatérhessenek a Müpába.

Nagy-Babos Rebeka erdélyi születésű énekesnő. Tanulmányait eredetileg reklámgrafika szakon kezdte, majd évekkel ezelőtt, a Sepsiszentgyörgyi Jazz és Improvizációs Zenei Táborban szerzett élményeinek hatására döntött úgy, hogy szakmáját elhagyva zenei pályára lép, és a jazzének felé fordul. A JazzMa.hu olvasói szavazólistáján ő lett a 2018-as év felfedezettje. Cseh Péter jazzgitárossal alkotott duójukat továbbgondolva 2019 végén alapította zenekarát, melyben a jazzből, népzenéből, elektronikus zenéből kapott inspirációit is felhasználja. A Jazz Showcase-győztes formációhoz képest átmeneti változás, hogy a dobok mögött Klausz Ádám helyett ez alkalommal Richter Ambrus ül.

Fotó: mupa.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben

Más művészeti ágakról

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés