bezár
 

zene

2021. 08. 16.
Nagy-Babos Rebeka Quartet a Müpában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nagy-Babos Rebeka Quartet a Müpában Augusztus 28-án, 16:00 órakor a Nagy-Babos Rebeka Quartet koncertjét élvezheti a közönség a Müpa előcsarnokában – olvasható a Müpa honlapján.

A JazzTime fesztivál háromnapos eseménysorozatának legmozgalmasabb napja a szombat, amikor már 16 órától szól a zene, méghozzá az Átriumban, ingyenesen látogatható formában. A hangulatot a 2020-as Jazz Showcase szakmai díjazottja, a Nagy-Babos Rebeka Quartet alapozza meg, akik a nemzetközi zsűri döntése alapján érdemelték ki, hogy visszatérhessenek a Müpába.

Nagy-Babos Rebeka erdélyi születésű énekesnő. Tanulmányait eredetileg reklámgrafika szakon kezdte, majd évekkel ezelőtt, a Sepsiszentgyörgyi Jazz és Improvizációs Zenei Táborban szerzett élményeinek hatására döntött úgy, hogy szakmáját elhagyva zenei pályára lép, és a jazzének felé fordul. A JazzMa.hu olvasói szavazólistáján ő lett a 2018-as év felfedezettje. Cseh Péter jazzgitárossal alkotott duójukat továbbgondolva 2019 végén alapította zenekarát, melyben a jazzből, népzenéből, elektronikus zenéből kapott inspirációit is felhasználja. A Jazz Showcase-győztes formációhoz képest átmeneti változás, hogy a dobok mögött Klausz Ádám helyett ez alkalommal Richter Ambrus ül.

Fotó: mupa.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Beszélgetés Szabó Ferenc Jánossal zenei hagyományról, zenei felfedezésekről
zene

Ha beoltottak, mehetsz koncertre, Izraelben
Tel Avivban szabadtéri koncertet szerveznek a Covid-19 ellen beoltottaknak
Interjú Boldoczki Gáborral pályakezdésről, menedzsmentről, a művészi felelősségvállalásról

Más művészeti ágakról

színház

Szürreális találkozás báb és ember között Szürreális találkozás báb és ember között
Bunrakuról, óriásokról és marionettről
gyerek

Cinemira Fesztivál októberben
A SKAM-sorozat sztárjaival és dupla programmal
Seregi Tamás: Jövőbe szédülő lendülettel, Prae Kiadó, 2021
Helga Flatland: Egy modern család című regényének bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés