bezár
 

zene

2021. 08. 22.
Koloncsák Zsolt Trió feat. Magyar Bori
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Koloncsák Zsolt Trió feat. Magyar Bori Koloncsák Zsolt Trió feat. Magyar Bori koncert lesz az Opus Jazz Clubban augusztus 28-án - olvasható a BMC honlapján.

9 perc 99 másodperc. A trükkös lemezcímmel a Koloncsák Zsolt – Keönch László Farkas duó nemcsak saját zenéje „időtlenségét”, kontemplatív, idő feletti jellegét, de azt a dobozon kívüli gondolkodást is sugallja felénk, amivel a műfaji skatulyákat igyekszik elkerülni. A duó Hunnia Recordsnál megjelent, 2020-ban napvilágot látott lemezén elhangzó darabok a zongorista, zeneszerző, Koloncsák Zsolt “örökgyermeki” kísérletezéseinek, gyakran önironikus humorának és végtelen fantáziájának kaleidoszkópjából erednek. Olykor terjedelmes történeteket citálnak, és a narrativitás igényéről árulkodnak, máskor ismerős-ismeretlen hangulatokat teremtenek a semmiből: a repetitív, minimál, meditatív zene jól megfér itt a parodisztikus, burleszk, némafilmes atmoszférával, a blues a salsával, a barokk szonáta a spirituális-terápiás légkörrel. A „kétemberes”, tisztán instrumentális anyag a megkésett lemezbemutató koncertre immár kvartettzenévé duzzadt. A szerző társai a lemezbemutató koncerten a duó eredeti tagja, a multiinstrumentalista Keönch László Farkas, a formáció állandó tagjává avanzsált, nagybőgőn játszó Dénes Ábel, valamint a vendégként csatlakozó Magyar Bori lesznek, akinek hangja a vokális dimenzióba emeli a zenét, tovább bővítve a történetek lehetséges kimenetelének tárházát.  

Közreműködik:
Koloncsák Zsolt - zongora
Dénes Ábel - nagybőgő
Keönch László Farkas - dob, cajon, darbuka, udu, ütőhangszerek, hegedű
Magyar Bori - ének

Fotó: Facebook

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A 180-as Csoport című kötet bemutatója
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben
JPEGMAFIA & Danny Brown: SCARING THE HOES

Más művészeti ágakról

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés