bezár
 

irodalom

2021. 08. 27.
Ismét megrendezik az ünnepi könyvhetet Debrecenben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ismét megrendezik az ünnepi könyvhetet Debrecenben A koronavírus-járvány okozta kényszerű szünet után ismét megrendezik az ünnepi könyvhetet Debrecenben: a Könyvvel könnyebb mottójú ünnepnek a Csapó utcai sétálóövezet ad otthont szeptember 1-5. között - jelentették be a szervezők a Méliusz könyvtárban tartott szerdai sajtótájékoztatón.

"A könyv mindig komoly érték volt, és az is marad, amíg írni, olvasni tudnak" az emberek. Magyarországon a könyvszeretet, a könyv megbecsülése mindig fontos volt - mondta Pósán László fideszes országgyűlési képviselő, a parlament kulturális bizottságának elnöke.

Puskás István, Debrecen kulturális alpolgármestere felidézte, hogy a könyvhetet mindig júniusban tartották Debrecenben. A pandémia miatt halasztották most szeptemberre, ezáltal az ünnepi könyvhét lesz az őszi irodalmi programok - a Térei könyvünnep, a MagdaFeszt és az irodalmi napok - nyitánya.

Szirák Péter, a rendezvény kurátora szerint az ünnepi könyvhét egyedülálló magyar kulturális rendezvénysorozat: több mint kilenc évtizedes múlttal, töretlen sikerrel és népszerűséggel.

Az első ünnepi könyvhetet Supka Géza kezdeményezésére tartották 1929-ben. A szervezők kezdettől arra törekedtek, hogy a könyvírás és a könyvkiadás ünnepét a társművészetek szépségével színesítsék, és igazi közösségi élménnyé tegyék - mondta.

Hozzátette: Debrecen régóta részt vállal e nemes tradíció ápolásában.

A Református Kollégium, az Alföldi Nyomda és az egyetem városában az ünnepi könyvhét a kulturális nagyrendezvények egyike. Nagyon fontos művelődési és lélektani szerepe van: az olvasók évről évre várják, készülnek az írókkal való személyes találkozásra - mondta.

 A 2021-es Debreceni Ünnepi Könyvhét díszvendége Garaczi László író lesz.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Csak az tudok lenni, ahogy megszólalok Csak az tudok lenni, ahogy megszólalok
Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 6. nap
irodalom

Ez a modernné olvasós korszakom Ez a modernné olvasós korszakom
Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 4. nap
irodalom

Mindig minden jó lesz Mindig minden jó lesz
Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 3. nap
irodalom

Nincsen hegedűtok, amibe egy hegedű pontosan illene Nincsen hegedűtok, amibe egy hegedű pontosan illene
Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 1. nap

Más művészeti ágakról

art&design

A techno mint életérzés A techno mint életérzés
Utózengés: a Techno Worldsről az Art Quarter Budapestben
gyerek

Jancsótól Nolanig, ballagási cipőben
Folytatódik az új tanévben a SuliMozi
gyerek

Minden női szereplő én vagyok Minden női szereplő én vagyok
Interjú a Csáth Géza-díjas Elekes Dórával
építészet

Látkép-betekintő Látkép-betekintő
Kis szelet a Látkép 2021 - Művészettörténeti Fesztiválból


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés