bezár
 

irodalom

2021. 08. 29.
Irodalmi rovatvezetőt keres a prae.hu művészeti portál
Indulás: 2021. szeptember közepe
Tartalom értékelése (2 vélemény alapján):
Irodalmi rovatvezetőt keres a prae.hu művészeti portál Művészeti portálunkon az egyes művészeti ágakról szólva a rovatvezető által gondozott szövegek jelennek meg. Az irodalom rovatban szenior szerkesztő jelentkezését várjuk, a rovat életét kisebb részben a hagyományok, de nagyobb részben az új személy alakítja. Korábbi rovatvezetőnk, Seres Lili Hanna a későbbiekben a tanulmányaira és az alkotásra koncentrál.

A prae.hu portál profilja szerint a populáris és elmélyült művészetekkel egyaránt foglalkozik, a magas irodalomnak nevezett művek és a zsánerirodalmak, krimik, az irodalmi élet eseményei – minden érdekes számunkra. Ennek a rovatnak a hasonlóan gondolkozó vezetőjét keressük. A jelentkezőktől rövid szakmai életrajzot és elképzeléseik felvázolását várjuk.

Attitűdünk gyakran kritikus, de nem csak a kritika műfajába tartozó írásokat lehet keresni itt – írói a művészet problémáit, aktualitásait is számba vehetik. A temetői elmélyültség és az elviselhetetlen könnyűség regiszterei egyaránt szóhoz juthatnak: rövid kritikák, gúnyban fürdő szkeccsek ugyanúgy megjelennek, mint komoly tanulmányok és hátborzongatóan absztrakt értekezések. Erő, igazságosság, pontosság jellemezheti a portál ezen írásait azon túl, hogy a könyörtelenség, az irónia, az értelem és az érzelem szólamai is fölcsendülhetnek.

Amit kínálunk: havi szerkesztői honorárium, egy jó csapat, heti szerkesztőségi ülések Budapesten a Kis Présházban, részvétel az irodalmi és művészeti életben. A döntést indokolni nem szeretnénk, a korábbi rovatvezetőkkel – Benedek Anna, Péczely Dóra és Seres Lili Hanna – együttműködve hozzuk meg.

További információ: Balogh Endre főszerkesztő (endre@prae.hu, +36203102540).

A jelentkezést az endre@prae.hu címre várjuk 2021. szeptember 5. éjfélig.

Köszönettel, a prae.hu művészeti portál csapata

Ajtai Péter (zene)
Árvai András (építészet)
Boczán Bea (gyerek)
Forgács Nóra Kinga (film)
Mátrai Diána Eszter (színház)
Németh Gábor Dávid  (Külföldön Sikeres Magyar Művészek)
Seres Lili Hanna (irodalom, leköszönő rovatvezető)
Szabó Annamária (art&design)
Balogh Endre (főszerkesztő)
https://www.prae.hu/page/impresszum/

 

nyomtat

Szerzők

-- Balogh Endre --

A prae.hu művészeti portál alapító-főszerkesztője, a PRAE.HU Informatikai és Kommunikációs Kft. ügyvezetője, a Prae Kiadó vezetője. 2009-2011 a József Attila Kör Irodalmi Egyesület (JAK) elnöke. Önálló prózakötete: A parazita (2008, FISZ).


További írások a rovatból

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége

Más művészeti ágakról

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
A 14. Frankofón Filmnapokról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés