bezár
 

irodalom

2021. 09. 01.
Pénteken adják át az Osvát Ernő – díjat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pénteken adják át az Osvát Ernő – díjat Idén harmadik alkalommal adják át az Osvát Ernő – díjakat. A tavalyi és idei díjazottak az Ünnepi Könyvhét Vörösmarty téri színpadánál vehetik át pénteken az elismeréseket.

Az Osvát Ernő – díjat Janáky Marianna író, költő privát kezdeményezésként 2018 januárjában alapította a célból, hogy az irodalmi, művészeti folyóiratok szerkesztőinek munkája is érdemi elismerést kaphasson ezen díj formájában. Így szeretne erkölcsi megbecsülést és támogatást nyújtani szerkesztőknek – minden évben a legkiemelkedőbbnek –, aki a legtöbbet tett a fiatalok ízlésformálásáért, és részrehajlás nélkül csak a minőséget tartotta fontosnak a műalkotások és a róluk szóló recenziók megjelentetésekor. A szerkesztőknek az elismeréshez 100 ezer forint pénzjutalom is jár.

Az idei díjazottat előző évi munkája alapján a háromtagú kuratórium választja, melynek tagjai: Gaborják Ádám, Radics Viktória, Zelei Dávid. A 2020. évi díjazott Nagy Gabriella a Litera főszerkesztője volt. A díjakat Fiatal Írók Szövetségének és a Szépírók Társaságának képviselői adják át pénteken a Vörösmarty téri színpadon.

A négyzetes kép forrása: Szépírók Társasága

Osvát Ernő – díj átadó esemény
A díjátadóra szeptember 3-án fél tizenegykor az Ünnepi Könyvhét Vörösmarty téri színpadán kerül sor. A díjátadó szervezői a Fiatal Írók Szövetsége és a Szépírók Társasága. Az eseményen közreműködik Czinki Ferenc, Gaborják Ádám, Pataki Viktor, Szkárosi Endre, Zelei Dávid és a Díjazottak.
Helyszín: Vörösmarty Tér • 1051, Budapest
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés