bezár
 

zene

2021. 09. 02.
Hangfoglaló: 2,5 millió forintra pályázhatnak az induló előadók
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hangfoglaló: 2,5 millió forintra pályázhatnak az induló előadók Immár nyolcadszor írta ki az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma induló előadói alprogramjának pályázatát. Idén is mentori programot, szakmai támogatást, illetve 2,5 millió forintot nyerhetnek el a pályázók.

Sikeres pályázás után a kiválasztott induló és kezdő előadók, zenekarok hang- és képfelvétel elkészítésére, turnék és fellépések, valamint ezek kommunikációjának megvalósítására fordíthatják az összeget, amely idénre félmillió forinttal emelkedett - közölte a Hangfoglaló Program szerdán az MTI-vel.

Mint írták, az alprogram az anyagi támogatás mellett egész éves közös munkát, fejlődési lehetőséget, képzéseket és mentori együttműködést jelent. A zenekarok számára a támogatott időszak egy könnyűzenei életpálya első lépcsője, amely az artisztikus karrier és a tudatos alkotói munka alapja lehet.

A 2014-ben indult Hangfoglaló (korábban Cseh Tamás) Program induló előadói alprogram elbírálása többlépcsős rendszerben történik, a pályázóknak szakmai zsűri előtt kell bemutatkozniuk. Az elnyerhető összeg 2,5 millió forintra emelése mellett az is változás az előző év kiírásához képest, hogy a Hangfoglaló Kollégium idei felhívásában már nem köti a jelentkezést magyar nyelvű dalhoz. Ugyanakkor továbbra is olyan, pályájuk elején járó zenekarok és énekesek jelentkezését várják, akiknek eddig legfeljebb egy, nem szerzői kiadású lemezük jelent meg, az elmúlt 18 hónapban maximum húsz koncertjük volt, illetve csak két olyan dallal rendelkeznek, amelyeket az előző másfél évben ötnél többször játszottak országos rádiók.

A pályázatnak továbbra sem célja tribute jellegű produkciók, és korábbi, befutott zenekarok tagjaiból alakult új együttesek, illetve élőben megszólaló hangszerek nélkül dolgozó előadók finanszírozása. Ugyancsak korlátozottan pályázhatnak a Hangfoglaló induló előadói alprogramjában a korábbi években valamilyen formában már támogatott előadók és zenekari tagokból alakult új formációk.

Az eddigi években összesen 187 zenekart támogatott a Hangfoglaló Program, amelyek között a legismertebb előadóvá a Margaret Island és a Bagossy Brothers Company vált, de itt mutatkozott be az Apey, a Platon Karataev, a Belau és a Mörk is. A Hangfoglaló Program legújabb generációs zenekarai között van a Carson Coma, Deva, iamyank vagy a Mordái is.

Az idei pályázatot szeptember 30-án éjfélig lehet benyújtani az NKA felületén.

A négyzetes kép forrása: hangfoglalo.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Kiss Llászló +4 pécsi koncertje
Interjú Madaras Gergellyel a siker feltételeiről, a karmesteri hivatásról és célokról
Interjú Harcsa Veronikával művészi elköteleződésről, érvényesülésről, önkifejezésről

Más művészeti ágakról

irodalom

Mi az erő, amit könyvnek hívnak? Mi az erő, amit könyvnek hívnak?
Ferencz Mónika, Nagy Hajnal Csilla és Érsek-Obádovics Mercédesz kötetbemutatója
gyerek

Cinemira Fesztivál októberben
A SKAM-sorozat sztárjaival és dupla programmal
irodalom

Csak az irodalom segíthet Csak az irodalom segíthet
Bemutatták A ránk bízott kert. Ökoköltészet – világirodalmi antológiát, Prae Kiadó, 2021
gyerek

Együtt bejárni a szövegeket Együtt bejárni a szövegeket
A Pagony Kiadó bemutatta Fenyő D. György legújabb kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés