bezár
 

zene

2021. 09. 05.
Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny 2021
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny 2021 Nagy hagyományokkal rendelkező Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyét a Filharmónia Magyarország 2021. szeptember 12–19. között rendezi Budapesten – olvasható a Zeneakadémia honlapján.

Magyarország zenei életének egyik legjelentősebb helyszínén a versenyzők rangos nemzetközi zsűri előtt bizonyíthatják tehetségüket. Olyan külföldi világsztárokat köszönthetünk a zsűritagok között, mint Olga Kern (Oroszország), Wu Ying (Kína), Boaz Sharon (USA), Olli Mustonen (Finnország), Cyprien Katsaris (Franciaország), Magyarországot pedig három kivételes művész, Balázs János, Farkas Gábor és Vásáry Tamás fogja képviselni.

Liszt Ferenc munkásságának ikonikus művei alkotják a verseny repertoárjának gerincét, de átiratok is helyet kaptak a programban – többek között a 100 éve született Cziffra György Liszt-műre reflektáló kompozíciója. Újdonság, hogy az európai zenei kultúra stílusismeretéhez elengedhetetlenül szükséges Bach- és Haydn-művek is bekerültek az előválogató anyagába.

Közreműködnek a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny helyezettjei és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar. Vezényel: Vajda Gergely.

További Információ a zongoraversenyről ezen a linken olvasható.

A négyzetes kép forrása: lisztcompetition.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Nils Frahm: Day
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)
zene

Az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében

Más művészeti ágakról

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés