bezár
 

irodalom

2021. 09. 10.
Kihelyezték az Álljon meg egy novellára! pályázat nyertes történeteit a fővárosi megállókban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kihelyezték az Álljon meg egy novellára! pályázat nyertes történeteit a fővárosi megállókban Kihelyezték a reményről és kiútkereséről szóló, Álljon meg egy novellára! című pályázat húsz nyertes történetét a legforgalmasabb fővárosi busz- és villamosmegállókban, az elbeszélések idén először egy QR-kód segítségével önálló életre kelnek a virtuális térben.

A JCDecaux az Álljon meg egy novellára! című novellapályázatának húsz nyertes alkotása között megtalálható a közönségdíjas szöveg is, amelyre augusztus 31-ig lehetett voksolni. A szavazók a Grecsó Krisztián, Vecsei H. Miklós és a Magyar Telekom által alkotott szakmai zsűrihez hasonlóan szintén F. Tóth Gergely Ha marad valami utánam című novelláját ítélték a legjobbnak. Az idei pályázaton sok elbeszélés szólt a szerelemről, a szülő-gyermek viszonyról és a személyes útkeresésről, de rengetegen merítettek a járványhelyzethez kapcsolódó élményeikből is.

Azok a járókelők, akik a telefonjuk segítségével beolvassák a plakátokon található QR-kódot, különböző szavakat láthatnak majd kiemelkedni a szövegből. Ha ezeket helyes sorrendben egymás mellé rendezik, akkor megfejtésként egy értelmes mondatot kapnak, ami kapcsolódik a novella tartalmához. Ha a felhasználó elfogadja a szabályzatot, akkor egyúttal egy játékban is részt vehet.

A szövegek már virtuálisan is elérhetőek a novellapályázat weboldalán.

A négyzetes kép forrása: JCDecaux

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Nem mindig boldog, ha épp süt a Nap, és boldog tud lenni a sötétségben is Nem mindig boldog, ha épp süt a Nap, és boldog tud lenni a sötétségben is
Bemutatták Horváth Márk legújabb könyvét, Az antropocént
Ötéves lett a Nyolc Ág Művésztábor

Más művészeti ágakról

Háttérinterjú Horváth Zsolttal az igazgatói feladatokról, a zenekarok belső életéről és közösségépítésről
gyerek

Szülinapi Pagonyfeszt
20 éves a Pagony
színház

Szürreális találkozás báb és ember között Szürreális találkozás báb és ember között
Bunrakuról, óriásokról és marionettről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés