bezár
 

irodalom

2021. 09. 16.
Kortárs irodalmat népszerűsítő vetélkedő a Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kortárs irodalmat népszerűsítő vetélkedő a Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron Kortárs irodalmat népszerűsítő vetélkedőt szerveznek a 27. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron, amelyre iskolások jelentkezését várják - közölték csütörtökön a szervezők. 

A 27. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár gyermek- és ifjúsági programjainak keretében megszervezendő Olvasd el, és játssz velünk! elnevezésű vetélkedő küldetése nem változott, célja továbbra is a kortárs irodalom népszerűsítése, az olvasóvá nevelés. Erre a vásárhelyi könyves szemle szervezői minden évben kiemelt figyelmet fordítanak - olvasható a közleményben.     

A játékos vetélkedő lehetőséget biztosít, hogy az olvasni szerető gyerekek és ifjak újabb igényes kortárs művekkel ismerkedjenek meg, illetve azok körében is felkeltse a nyomtatott betűk iránti érdeklődést, akik kevésbe szeretnek olvasni. A jelentkezőknek a szervezők által kijelölt műveket kell elolvasniuk, majd olyan feladatokat kell megoldaniuk, amelyek lehetőséget biztosítanak az olvasói élmények megosztására. Az idén is háromfős csapatok jelentkezését várják a 4. osztályos, az 5-6. osztályos, a 7-8 osztályos, illetve 9-12. osztályos diákok köréből.

A résztvevőknek egy-egy könyvet kell elolvasniuk a szervezők által kijelölt művek közül életkoruknak megfelelően. Az idén Alfonsín Gergely Edó Izgemozga, Szabó Róbert Csaba Vajon Nagyi és a száguldó város, Bernáth Zsolt Lemezbolt a Szent János utcában és Kiss Judit Ágnes Kórház az osztályteremben című könyvét javasolták elolvasásra. A csapatok szeptember 30-ig jelentkezhetnek. 

A vetélkedő döntőjét a november 11. és 14. között zajló 27. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron tartják.

A négyzetes kép forrása: facebook.com/konyvvasar

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Az Élet és Irodalom Könyvtolmácsok című beszélgetéssorozatának első alkalma

Más művészeti ágakról

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés