bezár
 

színház

2021. 09. 25.
Átadták a Városmajori Színházi Szemle díjait
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Átadták a Városmajori Színházi Szemle díjait Átadták a Városmajori Színházi Szemle díjait: a legjobb előadás díját a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata Fekete Péter című előadásának ítélte a szakmai zsűri, míg Mohácsi János Farsang avagy ez is mekkora egy tahó! című munkájával, a szombathelyi Weöres Sándor Színház produkciójával a legjobb rendező díját kapta meg.

A Városmajori Szabadtéri Színpadon megrendezett pénteki díjátadóval egybekötött évadzárón Benkő Nóra igazgató felidézte a nyári szezon csaknem négy hónapon át tartó programsorozatát, amelyben mintegy 80 eseménnyel várták a közönséget. A szezon végén lezajlott Városmajori Színházi Szemlén hat nem budapesti színház hat előadása mutatkozott be teltházak mellett. A legjobb előadáson és rendezésen kívül értékelték a legjobb női és férfi főszereplőket és mellékszereplőket, valamint kiosztották a közönségdíjat is.

Szkéné színház

Karácsony Gergely főpolgármester kiemelte: fontos, hogy a határon túli és a vidéki színházakat megismerhessék a budapestiek, hogy Budapest összekösse ezeket a különböző alkotó társulatokat. A Városmajori Szabadtéri Színpad egy kicsit a nemzet színházává válik ezeken a napokon - mondta.

A Budapest Főváros Önkormányzata által felajánlott, Budapest a fiatal tehetségekért díjat Trabalka Cecília vehette át a Napnyugat Expressz című darabban való játékáért.

Négyzetes kép forrása: wssz.hu/tartalom/cikk/farsang-avagy-ez-is-mekkora-egy-taho

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
színház

Shakespeare: Vízkereszt, vagy bánom is én a József Attila Színházban
Üvöltő szelek musical az Eötvös 10-ben

Más művészeti ágakról

Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés