bezár
 

zene

2021. 09. 30.
Szergej Krilov és a Concerto Budapest
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szergej Krilov és a Concerto Budapest Október 9-én Szergej Krilov és a Concerto Budapest áll színpadra a Zeneakadémia Nagytermében – írja a zeneakademia.hu. 

A XIX. századi német zene két emblematikus kompozíciója, s közöttük egy korán elkészült születésnapi ajándék Dmitrij Sosztakovics életművéből: ezt a programot ígéri számunkra a Kossuth-díjas Keller András vezényletével felhangzó koncert, amelynek szólistája a Budapesten mindig lelkesen ünnepelt orosz hegedűművész, Szergej Krilov lesz. A nyitányával megidézendő Wagner-opera, A nürnbergi mesterdalnokok és Richard Strauss szimfonikus költeménye, az 1898-ban készült Hősi élet között egyébiránt korántsem csupán a nemzetiség és a század azonossága teremthet kapcsolatot, elvégre mindkét mű felkínálja az önportré gyanánt való értelmezés lehetőségét, s ráadásul mindkét mű gúnyos elégtételt vesz a zeneszerző ellenfelein, vagyis egyértelműbben fogalmazva: a kritikusokon.

"Ez a mű kivételesen érdekes és vonzó feladat elé állítja a szólistát" – jellemezte a Krilov szólójával megszólaló a-moll hegedűversenyt a kompozíció dedikáltja, a csodálatos hegedűs, David Ojsztrah.

A programban szerepel Wagner: A nürnbergi mesterdalnokok – Nyitány, majd Sosztakovics: 1. (a-moll) hegedűverseny, op. 77 és végül R. Strauss: Hősi élet – szimfonikus költemény, op. 40. Mindez Szergej Krilov (hegedű) elődásában. Rendező: Concerto Budapest. Vezényel: Keller András. Az előadásról a zeneakademia.hu tudatta a prae.hu művészeti portált. 

Négyzetes kép a leadben: meloman.ru

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Kiss Llászló +4 pécsi koncertje
Interjú Madaras Gergellyel a siker feltételeiről, a karmesteri hivatásról és célokról
Ranaldo-Jarmusch-Urselli-Pándi: S/T, 2019; Churning of the Ocean, 2021 – Trost Records

Más művészeti ágakról

irodalom

Pszt! Az Öreg Banda játszik! Pszt! Az Öreg Banda játszik!
A Margó Fesztiválon mutatták be Kollár-Klemencz László Öreg Banda című regényét
gyerek

A Tejúttól a rózsabogárig A Tejúttól a rózsabogárig
Vadlovak – Hortobágyi mese
irodalom

Szabad-e írás közben sírni? Szabad-e írás közben sírni?
Az idei Margón mutatták be Kalapos Éva Veronika Ezek voltak az apák című regényét (Athenaeum Kiadó, 2021)
irodalom

Elforduló objektívek Elforduló objektívek
Tóth Krisztina Bálnadal című kötetének bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés