bezár
 

zene

2021. 10. 01.
Kamarazenei koncert a Rumbach zsinagógában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kamarazenei koncert a Rumbach zsinagógában Harmónia és diszharmónia címmel kamarazenei csemegét kínál a közönségnek Almira Emiri albán zongoraművész szólistával a budapesti Rumbach zsinagóga vasárnap. A Zsidó Kulturális Fesztiválon Gustav Mahler, Kodály Zoltán és Dohnányi Ernő olyan fiatalkori művei csendülnek fel, amelyek igen ritkán hallhatók koncerteken.

Szokolay Sándor Kossuth-díjas zeneszerző és Borisz Pigovat orosz-izraeli kortárs alkotó művei a mai időket idézik, a diszharmóniát és az emberi szenvedést - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az esten felhangzik Mahler a-moll zongoranégyese, Kodály Lírikus románca, a brácsára írt Adagio című műve és a Meditáció Debussy egy motívuma fölött című zongoradarab. Szokolay Sándor Gordonka szólószonátáját Onczay Csabának dedikálta, az esten a művész fia, Zoltán adja elő. Dohnányi Ernő Szerenádját a vonós trió szólaltatja meg, Pigovat Jerusalem című művét a három világvallás, a judaizmus, a kereszténység és a iszlám városa ihlette.     

A hangversenyen közreműködik Szabó Gábor, a Madridi Királyi Opera első hegedűse, a Madridi Szólisták nevű kamarazenekar művészeti vezetője; Venting Kang kínai brácsaművésznő, a madridi zeneakadémia professzora, Onczay Zoltán csellista, a Gustav Mahler Nemzetközi Ifjúsági Zenekar szólistája, a MÁV Szimfonikusok szólam vezetője és Almira Emiri albán születésű zongoraművész.

A négyzetes kép forrása: www.facebook.com/almirae

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Magala Ronnie válaszol
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Kovács Balázs válaszol
A CentriFuga utolsó koncertje a Fugában
Lully–Molière: A kénytelen házasság

Más művészeti ágakról

A Rumini című táncszínházi előadásról
art&design

Háttérinterjú Deák Erikával, a Deák Erika Galéria alapítójával a hazai művészeti képzésről, a pályakezdők lehetőségeiről és arról, hogy mit jelent galeristának lenni
Zoltán Gábor: Levegőt venni, Kalligram Kiadó, Budapest, 2022
Neil Schusterman: Kaszás. Lampion Kiadó, 2022


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés