bezár
 

zene

2021. 10. 01.
Kamarazenei koncert a Rumbach zsinagógában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kamarazenei koncert a Rumbach zsinagógában Harmónia és diszharmónia címmel kamarazenei csemegét kínál a közönségnek Almira Emiri albán zongoraművész szólistával a budapesti Rumbach zsinagóga vasárnap. A Zsidó Kulturális Fesztiválon Gustav Mahler, Kodály Zoltán és Dohnányi Ernő olyan fiatalkori művei csendülnek fel, amelyek igen ritkán hallhatók koncerteken.

Szokolay Sándor Kossuth-díjas zeneszerző és Borisz Pigovat orosz-izraeli kortárs alkotó művei a mai időket idézik, a diszharmóniát és az emberi szenvedést - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az esten felhangzik Mahler a-moll zongoranégyese, Kodály Lírikus románca, a brácsára írt Adagio című műve és a Meditáció Debussy egy motívuma fölött című zongoradarab. Szokolay Sándor Gordonka szólószonátáját Onczay Csabának dedikálta, az esten a művész fia, Zoltán adja elő. Dohnányi Ernő Szerenádját a vonós trió szólaltatja meg, Pigovat Jerusalem című művét a három világvallás, a judaizmus, a kereszténység és a iszlám városa ihlette.     

A hangversenyen közreműködik Szabó Gábor, a Madridi Királyi Opera első hegedűse, a Madridi Szólisták nevű kamarazenekar művészeti vezetője; Venting Kang kínai brácsaművésznő, a madridi zeneakadémia professzora, Onczay Zoltán csellista, a Gustav Mahler Nemzetközi Ifjúsági Zenekar szólistája, a MÁV Szimfonikusok szólam vezetője és Almira Emiri albán születésű zongoraművész.

A négyzetes kép forrása: www.facebook.com/almirae

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Káli Gáborral versenyekről, karrierépítésről, zenei együttműködésekről
A Prae körkérdése zeneszerzőknek: Balatoni Sándor válaszol
A Kiss Llászló +4 pécsi koncertje
Interjú Madaras Gergellyel a siker feltételeiről, a karmesteri hivatásról és célokról

Más művészeti ágakról

Misima Jukio-Forte Társulat-Szkéné: Az égő ház
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

A versenyek katalizátorként működnek A versenyek katalizátorként működnek
Interjú Káli Gáborral versenyekről, karrierépítésről, zenei együttműködésekről
Fabricius Gábor: Eltörölni Frankot


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés