bezár
 

irodalom

2021. 10. 07.
Esterházy-est a Petőfi Irodalmi Múzeumban
Bemutatják a Herausforderung der Literatur című, német–angol tanulmánygyűjteményt Esterházy Péter írásművészetéről
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Német nyelvű tanulmánykötet látott napvilágot tavaly év végén Esterházy Péter írásművészetéről a patinás német-amerikai kiadónál, a Walter De Gruyternél. Az írások legjavát magyar irodalomtörténészek és kutatók jegyzik. A Herausforderung der Literatur: Péter Esterházy (Az irodalom kihívása: Esterházy Péter) című kötet magyarországi bemutatója a Petőfi Irodalmi Múzeumban lesz október 20-án.

Herausforderung der Literatur: Péter Esterházy (Az irodalom kihívása: Esterházy Péter) címmel tanulmánygyűjtemény jelent meg a Walter De Gruyter kiadónál tavaly év végén. A 21 tanulmányt és egy tanulmány értékű előszót zömében magyar irodalomtörténészek és kutatók jegyzik. A könyv egyik előzménye a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Prae Kiadó közös kiadásában megjelent magyar nyelvű tanulmánygyűjtemény, a „Nincs vége. Ez a befejezés." Tanulmányok Esterházy Péterről, amelyet egy tudományos tanácskozás előzött meg a PIM-ben. 

A Herausforderung der Literatur című nemzetközi, német-angol tanulmánykötetet (szerk. Lőrincz Csongor – L. Varga Péter, Walter de Gruyter, 2021), amely az eddigi legátfogóbb szakirodalmi gyűjtemény Esterházy Péter immár lezárult életművéről, először mutatják be Magyarországon. A Petőfi Irodalmi Múzeumban október 20-án, szerda este 18 órakor kezdődő eseményen Krupp József beszélget a könyvről Lőrincz Csongorral és Márton Lászlóval.

Az életmű egészének értelmezhetősége mellett szó fog esni Esterházynak az utóbbi négy évtized magyar irodalmára gyakorolt hatásáról, valamint szövegeinek nemzetközi recepciójáról, világirodalmi kontextusairól.

Az eseményhez a Facebookon lehet csatlakozni. 

Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

Herausforderung der Literatur

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Szobor helyett hús-vér ember Szobor helyett hús-vér ember
Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 7. nap
irodalom

Nincsen hegedűtok, amibe egy hegedű pontosan illene Nincsen hegedűtok, amibe egy hegedű pontosan illene
Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 1. nap
irodalom

Szeretni és gyűlölni, belebetegedni és felszabadulni általa Szeretni és gyűlölni, belebetegedni és felszabadulni általa
Változatok irodalomkritikára – Márton László előadása
irodalom

A véletlenek valószerűsége A véletlenek valószerűsége
Pavla Horákovával Mécs Anna beszélgetett a PesText fesztiválon

Más művészeti ágakról

Fabricius Gábor: Eltörölni Frankot
Shelagh Delaney - Egy csepp méz a Radnótiban
építészet

Látkép-betekintő Látkép-betekintő
Kis szelet a Látkép 2021 - Művészettörténeti Fesztiválból


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés