bezár
 

irodalom

2021. 10. 08.
(Eszm)élj a mában! - Transpoesie versfesztivál 2021
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
(Eszm)élj a mában! - Transpoesie versfesztivál 2021 A 2021-es Transpoesie versfesztivál záróeseményét október 21-én rendezik 19 órai kezdettel a brüsszeli Liszt Intézetben, melyen Falcsik Mari költő, szerkesztő, műfordító is részt vesz. A nyelvi és kulturális sokszínűséget előtérbe helyező rendezvény idei tematikája az (Eszm)élj a mában! / To be in the (k)now jelmondathoz kapcsolódik.

A 2021-es Transpoesie versfesztivál keretein belül, szeptember 23. és október 21. között verseken keresztül hangsúlyozzák és mutatják be a kortárs európai költészetet, annak nyelvi és kulturális sokszínűségét. Az idei tematikát az (Eszm)élj a mában! / To be in the (k)now jelmondat határozta meg, melyet a világjárvány utáni időszakban különösen fontosnak tartanak.

A verseket az érdeklődők három formában, kihelyezett transzparenseken, online közvetítéseken, valamint az alkotók részvétel felolvasó esteken hallhatják, illetve olvashatják. Az eredeti nyelv mellett holland és francia fordításokban szerepelnek a szövegek, amelyek a járókelők számára két helyen, a Cinquantennaire / Jubel és George Henri parkokban elérhetők.

Falcsik Mari portréja (Máté Péter - Jelenkor)

Az október 21-i záróeseményen, a Magyar Kulturális Központ színpadán hét meghívott költő versei által hallhat a közönség különböző nézőpontokat. A fesztivál magyar résztvevője Falcsik Mari költő, szerkesztő, műfordító.

A meghívott alkotók között szerepel még Eka Kevanishvili, grúziai költő, újságíró; Dagur Hjartarson, ír költő, író; Donatella Bisutti, olasz író, költő, narrátor, újságíró; Nandi Jola, észak-írországi költő, mesemondó, dramaturg; Julia Fiedorczuk, lengyel író, költő, műfordító, kutató; João Luís Barreto Guimarães portugál költő, sebész.

Az október 21-i záróesemény regisztrációhoz kötött. További információkat a transpoesie.eu oldalon találhatnak.

A négyzetes kép forrása: transpoesie.eu/

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Krasznahorkai László Zsömle odavan című regényéről
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés