bezár
 

irodalom

2021. 10. 17.
HÍD – Vajdasági Alkotók Veszprémben
Ladik Katalin: Alice Kódországban // Tolnai Ottó // Josef Nadj – OMMA magyar premier
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2021. november 19-21 között új, összművészeti eseménysorozatot indít a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivál. A HÍD egy új minifesztivál, amely határokon, nemzeteken, kultúrákon átívelő programmal várja majd az érdeklődőket.

A háromnapos programsorozat házigazdája, a veszprémi Pannon Várszínház idén hagyományteremtő szándékkal mutatja be a tánc, a színház, az irodalom és a zene együttműködésének lehetőségeit.

HÍD

November 19-én, a veszprémi Hangvillában Ladik Katalin: Alice Kódországban című darabját mutatják be elsőként. Az újvidéki származású színésznő és költő sajátos előadásaival a magyar és nemzetközi hangköltészet és performansz-művészet kiemelkedő alakja. Az előadás után a közönségnek lehetősége nyílik beszélgetésen is részt venni az alkotóval. Az est moderátora Ladányi István irodalmár.

November 20-án az esemény egyik legérdekesebb programelemét ingyenesen tekinthetik meg az érdeklődők, ahol Géczi János költő beszélget Tolnai Ottó, Kossuth-díjas íróval, költővel, műfordítóval és Nagy József (Josef Nadj) táncos-koreográfussal, a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola Auer termében.


November 21-én tartják meg zárásként a világhírű koreográfus, Nagy József (Josef Nadj) előadásának hazai premierjét. A nagysikerű OMMA-t a velencei biennálé és a szabadkai Desiré Fesztivál után itt mutatják be először Magyarországon. A nyolc afrikai származású táncosból álló csoport 55 perces produkciója egy testként mozdulva invitál egy "koreografált eredetkutatásra" és mutatja be az emberiség eredetének címzett táncot.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

A csengésből a fülkagylódban A csengésből a fülkagylódban
Weeber Luca Borbála volt a Kötetlenül sorozat negyedik vendége
irodalom

Az élőlény mozog és lélegzik Az élőlény mozog és lélegzik
Tóth Kinga és Ladik Katalin beszélgetése és hangköltészeti előadása a Ms. Columbo Live! sorozat keretében
irodalom

Hazugság és valóság, valóság és művészet, művészet és élet Hazugság és valóság, valóság és művészet, művészet és élet
Kritikaírással foglalkoztak az ELTE Press Műhely sorozat második rendezvényén
irodalom

Üzenjük Brüsszelből II. Üzenjük Brüsszelből II.
Útinapló, 2021. október 18–25.

Más művészeti ágakról

art&design

Mizújs, magyar design? Mizújs, magyar design?
10+1 design kísérlet a Fészek Galériában
színház

A Desiré Fesztiválról – Szabadka, anyák napja A Desiré Fesztiválról – Szabadka, anyák napja
Desiré Central Station 2021 – The History and You
art&design

Gyorsan szoktunk ítéletet mondani a művészeti világban, de be kell nézni a színfalak mögé is Gyorsan szoktunk ítéletet mondani a művészeti világban, de be kell nézni a színfalak mögé is
Háttérinterjú Szántó András szerzővel és kulturális stratégiai szaktanácsadóval karrierútjáról, a globális művészeti színtérről és a CEE régió nemzetközi láthatóságáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés