bezár
 

irodalom

2021. 10. 17.
Változatok irodalomkritikára: Horváth Györgyivel
A Prae és a prae.hu ingyenes programja 10. 18-án, hétfőn, 19 órától
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Változatok irodalomkritikára: Horváth Györgyivel Változatok irodalomkritikára elnevezésű sorozatunk második előadója, Horváth Györgyi az irodalomkritika feminista, illetve gender irányairól tart előadást.

Horváth Györgyi irodalom-, média- és genderkutató, az ELTE, a PTE és a Balassi Intézet volt oktatója, az irodalomtudomány habilitált doktora. Kritikái 1999 óta jelennek meg többek közt az Alföldben, az Élet és Irodalomban, a Jelenkorban, a Literán, a Magyar Narancsban és a prae.hu-n.

Zsurnálkritika, recenzió, tanulmány értékű kritika. Az irodalomkritikának számos vetülete van: funkciójáról, helyzetéről, jelentőségéről, a történő irodalom népszerűsítésében, recepciójának alakításában (távlatosabban akár kanonizációjában) játszott szerepéről megoszlanak a vélemények. A Prae irodalmi és kultúratudományos folyóirat, valamint a prae.hu művészeti portál által 2021 őszére hirdetett előadás-sorozat az irodalomkritika más-más aspektusait igyekszik körbejárni, alkalomról alkalomra eltérő perspektívákat és megközelítéseket kínálva.

A felkért előadók – írók, kritikusok, irodalomtörténészek és szerkesztők – saját praxisukról beszélnek majd számos példa alapján, az előadásokat beszélgetés, közös eszmecsere követi.

Az eseményen való részvétel ingyenes.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Horváth Györgyi

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Piros Vera Eltévesztettem drágám című könyvének bemutatója
irodalom

A csengésből a fülkagylódban A csengésből a fülkagylódban
Weeber Luca Borbála volt a Kötetlenül sorozat negyedik vendége
irodalom

Egy Őrző levele Egy Őrző levele
Csepregi János, Dániel András, Kollár Árpád: Nyuca – bestiárium
irodalom

Üzenjük Brüsszelből II. Üzenjük Brüsszelből II.
Útinapló, 2021. október 18–25.

Más művészeti ágakról

színház

Jurányi - Betekinteni egy beláthatatlant Jurányi - Betekinteni egy beláthatatlant
Egy független színházi alkotóbázis hétköznapjai
színház

Ön most Budapestet hallgatja Ön most Budapestet hallgatja
A Jurányi Ház Színház a város kísérleti előadás-sorozatáról
Tiszeker Dániel: Nagykarácsony


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés