bezár
 

irodalom

2021. 10. 17.
Változatok irodalomkritikára: Horváth Györgyivel
A Prae és a prae.hu ingyenes programja 10. 18-án, hétfőn, 19 órától
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Változatok irodalomkritikára: Horváth Györgyivel Változatok irodalomkritikára elnevezésű sorozatunk második előadója, Horváth Györgyi az irodalomkritika feminista, illetve gender irányairól tart előadást.

Horváth Györgyi irodalom-, média- és genderkutató, az ELTE, a PTE és a Balassi Intézet volt oktatója, az irodalomtudomány habilitált doktora. Kritikái 1999 óta jelennek meg többek közt az Alföldben, az Élet és Irodalomban, a Jelenkorban, a Literán, a Magyar Narancsban és a prae.hu-n.

Zsurnálkritika, recenzió, tanulmány értékű kritika. Az irodalomkritikának számos vetülete van: funkciójáról, helyzetéről, jelentőségéről, a történő irodalom népszerűsítésében, recepciójának alakításában (távlatosabban akár kanonizációjában) játszott szerepéről megoszlanak a vélemények. A Prae irodalmi és kultúratudományos folyóirat, valamint a prae.hu művészeti portál által 2021 őszére hirdetett előadás-sorozat az irodalomkritika más-más aspektusait igyekszik körbejárni, alkalomról alkalomra eltérő perspektívákat és megközelítéseket kínálva.

A felkért előadók – írók, kritikusok, irodalomtörténészek és szerkesztők – saját praxisukról beszélnek majd számos példa alapján, az előadásokat beszélgetés, közös eszmecsere követi.

Az eseményen való részvétel ingyenes.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Horváth Györgyi

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
irodalom

Az Élet és Irodalom Könyvtolmácsok című beszélgetéssorozatának első alkalma

Más művészeti ágakról

Dev Patel: A Majomember
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Csáki László: Kék Pelikan


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés