bezár
 

art&design

2021. 10. 19.
A roma holokausztra és a szovjet kényszermunkatáborokba hurcoltakra emlékeznek Pécsen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A roma holokausztra és a szovjet kényszermunkatáborokba hurcoltakra emlékeznek Pécsen Könyvbemutatóval a parajmos, azaz roma holokausztra, míg szakmai tárlatvezetéssel a málenkij robot áldozataira, azaz a szovjet kényszermunkára hurcolt emberekre emlékeznek a pécsi Vasváry-házban – közölte a programokat szervező Janus Pannonius Múzeum (JPM) az MTI-vel.

Könyvbemutatóval a parajmos, azaz roma holokausztra, míg szakmai tárlatvezetéssel a málenkij robot áldozataira, azaz a szovjet kényszermunkára hurcolt emberekre emlékeznek a pécsi Vasváry-házban – közölte a programokat szervező Janus Pannonius Múzeum (JPM) az MTI-vel.

A közgyűjtemény kommünikéjében emlékeztettek arra, hogy a JPM mind a parajmos, azaz a roma holokauszt, mind a málenkij robot, azaz a szovjet kényszermunkára hurcolt emberek emlékére állandó kiállítást üzemeltet a pécsi Vasváry-házban.

Az intézmény a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében október 22-én 11 órától a Parajmos roma holokauszt kiállítás helyszínén M. Krausnick – L. Rueggenberg: Else története – Egy kislány túléli Auschwitz táborát című könyvét mutatják be. Az eseményt filmvetítés, majd W. Müller Judit történész-főmuzeológus tárlatvezetése követi.

A program keretében a Málenkij robot című kiállításon november 5-én, szintén 11 órától W. Müller Judit, a közgyűjtemény történésze tart szakmai vezetést.

A JPM közleményében felhívták a figyelmet arra, hogy az ingyenesen látogatható események résztvevőinek az eseményeket megelőzően legalább egy nappal regisztrálniuk kell ezen az e-mail címen.

A négyzetes kép forrása: Janus Pannonius Múzeum

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
art&design

Interjú Esterházy Marcellel a MODEM-ben tartott kiállítás kapcsán

Más művészeti ágakról

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Csáki László: Kék Pelikan
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés