bezár
 

irodalom

2021. 10. 24.
Zene szóval
Irodalmi és zenei programsorozat a MáraiKultban október 13-tól december 28-ig
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Zene szóval Október 13-án este hét órakor startolt el a MáraiKult új programsorozata, a Zene szóval – tudatta a MáraiKult kommunikációs referense a prae.hu művészeti portállal. A Grecsó Krisztián–Hrutka Róbert duó koncertje volt az első a sorban, amikor a zene és az irodalom egymással kölcsönhatásra lépett, és összeforrt.

Az őszi időszakot átívelő koncertek során olyan formációkkal találkozhatunk, mint például Kaláka–Máté Gábor, Harcsa Veronika–Gyémánt Bálint, Jónás Vera–Závada Péter vagy éppen a WH zenekar Sena vezetésével. A MáraiKult dísztermében megtartott koncert különleges élmény, hiszen nem egy több száz főt befogadó, személytelen, hatalmas teremben hallgatunk/látunk valamit, hanem egy díszes, felújított bálteremben, faragott stukkók között, kevesebb mint százan, egészen közel érezve magunkat az előadókhoz. Shakespeare, Kassák, Grecsó, Závada és Kosztolányi szavai zenében. Zene szóval.

Program

2021.10.13. 19:00 óra: Grecsó–Hrutka Tandem: Első évre fecske, Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert koncertje
2021.10.29. 19:00 óra: Kollár–Klemencz Kamarazenekar koncert: Ég az erdő
2021.11.03. 19:00 óra: Akarsz-e játszani? – Máté Gábor és Kaláka koncert
2021.11.15. 19:00 óra: HARCSA / KESZÉG / MÁRKOS / BENKŐ / PÁNDI: KASSÁK koncert – Harcsa Veronika, Keszég László, Márkos Albert, Benkő Róbert, Pándi Balázs előadásában
2021.11.25. 19:00 óra: Szabadulógyakorlataink – Gyimesi Emese és Szabó T. Anna irodalmi estje
2021.12.03. 19:00 óra: Jónás Vera és Závada Péter estje
2021.12.09. 19:00 óra: WH zenekar: Shakespeare szonettek – Sena Dagadu, Márkos Albert, Gryllus Samu és G. Szabó Hunor előadásában
2021.12.28. 19:00 óra: Harcsa Veronika és Bálint Gyémánt duó: Lámpafény 10 éves jubileumi koncert

Az eseményeken való részvétel regisztrációhoz kötött, részvételi szándékát a kanya.gyongyver@maraikult.hu címen jelezheti.

 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

A türelmi időszakon túl A türelmi időszakon túl
Beszélgetés a Műút megújulásáról
irodalom

A Szép hűtlenek alkonya A Szép hűtlenek alkonya
Nádasdy Ádám: A csökkenő költőiség. Tanulmányok, beszélgetések Shakespeare és Dante fordításáról, Magvető Kiadó, Budapest, 2021.
irodalom

Határokon innen és túl Határokon innen és túl
Horváth Márk, Lovász Ádám: A határsértés technológiái: Alkalmazott filozófiai tanulmányok a poszthumán állapotról, Kijárat Kiadó / I.T.E.M. Alapítvány, Budapest, 2020.

Más művészeti ágakról

színház

Jónak lenni Jónak lenni
A szecsuáni jó ember az Örkény Színházban
Anders Thomas Jensen: Az igazság bajnokai
színház

Jurányi - Betekinteni egy beláthatatlant Jurányi - Betekinteni egy beláthatatlant
Egy független színházi alkotóbázis hétköznapjai


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés