bezár
 

film

2021. 10. 25.
Banglades a Rehana című filmet nevezi Oscarra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Banglades a Rehana című filmet nevezi Oscarra Banglades az idei cannes-i filmfesztiválon bemutatott Rehana című filmet nevezi a legjobb nemzetközi film díjára - értesült a Variety.com filmes portál.

Abdullah Mohammad Szaad filmje Rehana, egy orvosi egyetem tanára napjait kíséri, aki nagy küzdelmek árán igyekszik fenntartani a munka és a család közötti egyensúlyt, miközben tanárként, orvosként, anyaként és testvérként is helyt kell állnia. Egy este tanúja lesz, amint egy diák sírva rohan ki egy professzor szobájából. A történtek olyan erősen hatnak rá, hogy élete lassan kicsúszik irányítása alól. Fokozatosan megszállottá válik, keresi a megtorlás lehetőségét, miközben az iskolából panasz érkezik hatéves lánya szokatlan viselkedésére. Cannes-ban a Rehana az Un certain regard szekció versenyprogramjában szerepelt, majd vetítették Melbourne, Puszan és London filmfesztiválján is. Szaad első filmje, a Live from Dhaka a 2016-os szingapúri filmfesztiválon a legjobb rendező és a legjobb színész díját is elnyerte.
 

Négyzetes kép forrása: filmaffinity.com
Facebookos kép forrása: variety.com

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Edgar Wright: Utolsó éjszaka a Sohóban
Tiszeker Dániel: Nagykarácsony
Tarek Boudali: 30 nap maximum
Laurent Tirard: A beszéd

Más művészeti ágakról

irodalom

Beszélgetés vége : ( Beszélgetés vége : (
Bódi Péter: Hype, Kalligram, 2021.
irodalom

Határokon innen és túl Határokon innen és túl
Horváth Márk, Lovász Ádám: A határsértés technológiái: Alkalmazott filozófiai tanulmányok a poszthumán állapotról, Kijárat Kiadó / I.T.E.M. Alapítvány, Budapest, 2020.
színház

A Desiré Fesztiválról – Szabadka, harmadik nap A Desiré Fesztiválról – Szabadka, harmadik nap
Desiré Central Station 2021 – The History and You


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés