bezár
 

art&design

2021. 11. 11.
Jól indult a Christie's őszi aukciója New Yorkban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jól indult a Christie's őszi aukciója New Yorkban Több mint 200 millió dollár bevételt hozott a Christie's aukciósház őszi New York-i aukciójának első napja, amelyen Jean-Michel Basquiat egyik műve 40 millió dollárért kelt el.

A koronavírus-járvány kezdete óta ez volt az aukciósház első árverése, amelyet ismét közönség előtt rendezett meg, a korábbi szezonokban vagy online zajlottak a tavaszi és őszi aukciók, vagy hibrid formában a londoni és a New York-i irodák közreműködésével.

Az aukció 40 tétele 219 millió dollár bevételt hozott, a Christie's szerint a tételek 58 százaléka jóval a becsült ár fölött kelt el. Basquiat Guild of Golden Teeth című monumentális alkotásáért 40 millió dollárt fizetett új tulajdonosa, de a 27 éve meghalt New York-i festő egy másik festménye, a Flash in Naples is 19,8 millió dollárért kelt el.

Alig maradt el mögötte Peter Doig Swamped című alkotása, az 1990-ben készült műért 39,8 millió dollárt fizettek, ami aukciós rekord a skót festő számára.

Banksy két alkotását is elárverezték, a Sunflowers from Petrol Staion 14,5 millió, a Monkey Detonator 2,19 millió dollárért kelt el.

A digitális műalkotásairól közismert amerikai Mike Winkelmann, művésznevén Beeple első fizikai mivoltában létező műve, a Human One című kinetikus videoszobra 28,9 millió dollárt ért új tulajdonosának.

Az árverés tíz képzőművésznek hozott aukciós rekordot, köztük az afro-amerikai Rashid Johnsonnak vagy az amerikai Stanley Whitneynek. A kínai Cseng Hszin-nji, az amerikai Hilary Pecis és a svájci Nicolas Party egy-egy műve a becsült ár tízszereséért, 300 ezer és 3,2 millió dollár között kelt el.

Kép forrása: artnews.com
 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Gyorsan szoktunk ítéletet mondani a művészeti világban, de be kell nézni a színfalak mögé is Gyorsan szoktunk ítéletet mondani a művészeti világban, de be kell nézni a színfalak mögé is
Háttérinterjú Szántó András szerzővel és kulturális stratégiai szaktanácsadóval karrierútjáról, a globális művészeti színtérről és a CEE régió nemzetközi láthatóságáról
art&design

A vallaurisi kerámia aranykora A vallaurisi kerámia aranykora
A Musée Magnelli, musée de la céramique átfogó kiállításáról
art&design

Mi a baj a posztmodernnel? Mi a baj a posztmodernnel?
Recenzió a Cynical Theories című könyvről
art&design

Vendégként a Leopold Bloom díjátadón: de milyen is az 5 döntős kiállítása? Vendégként a Leopold Bloom díjátadón: de milyen is az 5 döntős kiállítása?
Szabó Eszter kapta a Leopold Bloom Képzőművészeti Díjat

Más művészeti ágakról

gyerek

Kormos külső, tiszta szív Kormos külső, tiszta szív
Marék Veronika: Kéményseprő Kelemen, Pagony, 2021
irodalom

A csengésből a fülkagylódban A csengésből a fülkagylódban
Weeber Luca Borbála volt a Kötetlenül sorozat negyedik vendége
Interjú Varga Judittal a siker lehetséges jelentéseiről, a zenei egyetemek szerepéről és a női zeneszerzők helyzetéről
irodalom

Úton lenni boldogság, frontra menni halál Úton lenni boldogság, frontra menni halál
Interjú Fehér Renátóval, a ŠVEJK 100 antológia szerkesztőjével


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés