bezár
 

art&design

2021. 11. 15.
Meghosszabbítja Gerhard Richter kiállítását a Magyar Nemzeti Galéria
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Meghosszabbítja Gerhard Richter kiállítását a Magyar Nemzeti Galéria A nagy sikerre való tekintettel a tervezettnél két héttel tovább, november 28-ig látogatható a világhírű kortárs német képzőművész, Gerhard Richter Valós látszat című kiállítása a Magyar Nemzeti Galériában (MNG).

Magyarországon most először látható a német művésznek ilyen nagyszabású, az életmű valamennyi korszakát átfogó kiállítása. A bemutatott csaknem nyolcvan műalkotás között négy nagyobb, többrészes sorozat is látható, így összesen mintegy kétszáz műtárgy várja a tárlaton a látogatókat.

Mint a közlemény kiemeli, a tárlaton bemutatott Gerhard Richter-művek a 1960-as évek ikonikus fotófestményeitől a legismertebb kolorisztikus absztrakt műveken át a legfrissebb, a nagy festészeti életmű utáni intim ceruzarajzokig terjednek.

Különleges hangsúlyt ad a budapesti kiállításnak, hogy a jövőre kilencvenéves Gerhard Richter tavaly bejelentette: "befejezte" festészeti életművét. A budapesti kiállítására a művész külön rajzsorozatot is készített, amelyet most először láthat a közönség.

A hosszabbítás heteiben többek között Bódi Kinga kurátor és Fehér Dávid művészettörténész is tárlatvezetéseken vezeti be a látogatókat a kiállításba, amely azonban otthonról, online tárlatvezetéssel is megtekinthető.

A négyzetes kép forrása: facebook.com/nemzetigaleria

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Interjú Esterházy Marcellel a MODEM-ben tartott kiállítás kapcsán
art&design

Interjú Hegyi Lóránddal

Más művészeti ágakról

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés