bezár
 

zene

2021. 11. 22.
A Kiskorona7 zenei kínálata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Kiskorona7 zenei kínálata Decemberben tíz zenei eseménnyel, köztük a Szent Efrém Férfikar és az Óbudai Kamarazenekar adventi koncertjeivel, zárásképp pedig a Dinyés Family Consort karácsonyi hangversenyével várja a közönséget az óbudai Kiskorona7. A kínálatban Fejérvári Zoltán zongoraművész és Tony Pusztai gitárművész önálló estje is szerepel, a fellépők sorában több mint húsz szólista lép színpadra.    

A Szent Efrém Férfikar december 10-i estjén, az ősi szentföldi és görög-bizánci himnuszoktól kezdve a nagy orosz klasszikusokon át a Kárpátok-vidékének gazdag vallásos folklórja is fölcsendül. Az Óbudai Kamarazenekar december 11-én Haydn D-dúr szimfóniáját, Vivaldi két gitárversenyét, Olsvay Endre Tarsoly című művét és Mozart F-dúr szimfóniáját adja elő Gazda Péter vezényletével, a koncert szólistája Csorba Gergő gitárművész.     

A Dinyés Family Consort december 16-án barokk kamaraműveket ad elő. A barokk kor hangszereinek széles választékát úgy mutatják be, hogy minden családtag több hangszeren is muzsikálni fog. Ez teszi lehetővé, hogy a koncert második felében Heinrich Schütz Karácsonyi Oratóriumát is megszólaltathatják vendégművész barátaik segítségével. A zeneszámok között a családfő, Dinyés Soma érdekes zenei "infómorzsákkal" is szolgál.       

December 1-jén Tony Pusztai saját kompozíciókat játszik gitárestjén, 2-án a Színház az egész világ című esten Pásztor Júlia szoprán és a Custos Consort - Márkus-Zalatnay Fruzsina (fuvola) Regős Júlia és Szászvárosi Sándor (viola da gamba) és Davidovics Igor (lant) lép fel. December 3-án Fejérvári Zoltán zongoraművész ad önálló estet, műsorán Schumann Nachtstücke, Schubert Impromtus és Csajkovszkij Évszakok című műve hangzik el.     

A 2020/2021-es Évfordulós Kamarazenei Csemege koncertsorozat december 6-i alkalma Beethovenre és Dohnányi Ernőre összpontosít, december 8-án Kósa György zeneszerzőről emlékeznek meg. December 15-én fiatal Junior Prima díjas művészek, Farkas Mira, Nyári László és Devich Gergely lép színpadra.     

A további programok között szerepel december 5-én délelőtt Czigány György zenés vetélkedője, valamint az Óbudai Társaskör Galériában Ágoston Lóránt tárlata november 29. és december 19. között.

A négyzetes kép forrása: www.obudaikamarazenekar.hu

 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Varga Judittal a siker lehetséges jelentéseiről, a zenei egyetemek szerepéről és a női zeneszerzők helyzetéről
Háttérinterjú Horváth Zsolttal az igazgatói feladatokról, a zenekarok belső életéről és közösségépítésről
A Prae körkérdése zeneszerzőknek: Balatoni Sándor válaszol

Más művészeti ágakról

gyerek

Kormos külső, tiszta szív Kormos külső, tiszta szív
Marék Veronika: Kéményseprő Kelemen, Pagony, 2021
art&design

A bezártság tere A bezártság tere
Herbert Anikó/Haniko Nubes című kiállításáról
színház

A Desiré Fesztiválról – Szabadka, anyák napja A Desiré Fesztiválról – Szabadka, anyák napja
Desiré Central Station 2021 – The History and You
színház

Ön most Budapestet hallgatja Ön most Budapestet hallgatja
A Jurányi Ház Színház a város kísérleti előadás-sorozatáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés